România a pierdut în Spania şi încă nu e sigură de locul...

România a pierdut în Spania şi încă nu e sigură de locul la CM de rugby. Un jucător de la SCM Timişoara a fost în lot

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Walter Degirolmo

Naţioanal de rugby a României a pierdut meciul din deplasare cu Spania, scor 21-38, duel care contează pentru Rugby Europe Championship. În urma acestui eşec, „Stejarii” încă mai au de luptat pentru a-şi asigura prezenţa la următoarea ediţie a Cupei Mondiale. SCM Timişoara l-a avut din nou în lot pe Gabriel Rupanu, care a început meciul în postura de rezervă.

Este cel mai sever eşec suferit de România în meciurile cu ibericii.


Gazdele de la Madrid au deschis scorul în minutul 6, prin Pinto, eseu convertit de Ordas. Acesta a concretizat şi eseul lui Foulds de cinci minute mai târziu. Prima încercare reuşită a „Stejarilor” a fost realizată de Vaovasa, ex-timişoreanul Melinte transformând pentru a mai reduce din diferenţă.

Până la pauză diferenţa însă a crescut simţitor în favoarea spaniolilor. Zabala şi Gimeno au reuşit să depăşească iarăşi defensiva oaspeţilor iar de fiecare dată Ordas a fost exact. 28-7 a fost scorul pauzei.

Diferenţa nu a fost remontată în partea secundă. Ordas (penalitate), Quency – un nou eseu, transformat de acelaşi Ordas, au pus alte puncte pentru amfitrioni în debutul reprizei. Apoi Vaovasa a înscris şi eseul 2 românesc, transformat de Plai, care a concretizat şi reuşita unui alt ex-bănăţean, Simionescu, din minutul 70.

Spania e pe prima poziţie, cu 13 puncte, urmată de România, cu 8 puncte, în timp ce Georgia, cu meci în minus, e pe 3, cu şapte puncte. Pe 12 martie, ora 17.30 (TVR), „Stejarii” primesc chiar replica gruzinilor.

România: Savin, Cojocaru, Ţăruş, Antonescu, Motoc, Macovei (cpt.), Ser, Gorin, Surugiu, Plai, Simionescu, Tomane, Vaovasa, I. Dumitru, Melinte. Rezervă: Bârdaşu, Bălan, Burtilă, Roşu, Chirică, Rupanu, Fl. Popa, Onuţu. Antrenor: Andy Robinson

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.