„Specialiștii” din Primăria Timișoara au greșit TVA-ul la gigacalorie

„Specialiștii” din Primăria Timișoara au greșit TVA-ul la gigacalorie

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1484281121">

În 23 decembrie 2021, în ședința Consiliului Local Timișoara se aproba scumpirea prețului la gigacaloria produsă de Colterm. La mai bine de o lună de atunci, „specialiștii” din Primăria Timișoara s-au trezit că nu au calculat corect TVA.

Majorarea de tarif a presupus o cotă TVA de 19 procente, însă în perioada iernii TVA pentru livrarea căldurii și apei calde este de doar cinci la sută.

Cei care au întocmit proiectul de hotărâre din luna decembrie a anului trecut nu au știut sau nu au luat în seamă faptul că apăruse o ordonanță de urgență a Guvernului prin care TVA era redus de la 19% la 5% în data de 17 decembrie 2021.

Acum, proiectul va fi supus din nou votului aleșilor locali, de această dată cu TVA corect.

Astfel, prețul de producție scade de la 851 de lei/MWh la 715,35 lei/MWh (fără TVA), în timp ce prețul gigacaloriei suportat de populație va fi redus de la 416,24 de lei/MWh la 349,78 lei/MWh (fără TVA), iar diferența până la costul de producție urmează să fie subvenționată de primărie, conform noului proiect de hotărâre care va fi votat luna aceasta de consilierii municipali.

1 COMENTARIU

  1. Cand, cat, si cu ce au gresit, oare, cetatenii din Timisoara, ca sa-si „merite” asemenea „specialisti” („salvatori” ai Romaniei) in primarie???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.