Spectacol inedit la Timișoara, cu copii surzi în distribuție, pus în scenă...

Spectacol inedit la Timișoara, cu copii surzi în distribuție, pus în scenă de Teatrul „Basca”

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul independent timișorean „Basca” a pus în scenă un spectacol de teatru cu copii surzi, „Puf Buf”, primul spectacol realizat cu copii fără auz, în cadrul proiectului „Dincolo de cuvinte”, care a presupus o muncă de câteva luni, dusă la bun sfârșit cu multă pasiune, răbdare și perseverență.

„Puf Buf” aduce pe scenă zece copii surzi de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufanu” din Timișoara, care au dat viață unui spectacol de tip bufonadă, destinat atât copiilor cât și adulților, plin de culoare, muzică originală și veselie. Spectacolul propune o călătorie prin diferite colțuri ale lumii, în căutarea unui sens, unui sunet sau a unei stări, folosind costume colorate, muzică și mișcare, fără a se recurge la vreun text.

Proiectul „Dincolo de cuvinte” vine ca un răspuns la o cerere a unui grup de persoane din Timișoara cu diferite dizabilități de auz, văz sau locomotorii, care nu pot participa la evenimentele culturale ale orașului, dar doresc ca viața lor să nu fie lipsită de cultură. Spectacolul „Puf Buf” s-a născut din dorința copiilor lipsiți de auz de a experimenta lumea teatrului, de a explora noi căi de comunicare cu lumea din jur, de a fi văzuți, auziți și chiar aplaudați.

După premiera de săptămâna trecută, o nouă reprezentație va avea loc luni, 28 februarie, de la ora 18:00, la sediul teatrului din Piața Traian, iar în luna martie va urma un turneu cu reprezentații la Arad, Oradea și Cluj-Napoca, însoțite de cursuri de limbaj mimico-gestual.


Accesul la spectacole se face prin rezervare, în limita locurilor disponibile, detalii putând fi găsite pe pagina teatrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.