Spectacolele Teatrului German din Timișoara, disponibile de acum și cu subtitrare în...

Spectacolele Teatrului German din Timișoara, disponibile de acum și cu subtitrare în limba engleză

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-241051183">

Din dorința de a atrage un public nou, nevorbitor de limbă germană sau română, și pentru a internaționaliza piesele puse în scenă, începând cu această lună, teatrul german timișorean va asigura pentru reprezentațiile care vor avea loc și supratitrare în limba engleză, alături de cea în limba română, începând cu spectacolul „Jurnal de România. Timișoara”, un proiect multidisciplinar, ce reunește filmul, fotografia și teatrul, o oglindă sinceră a relațiilor interumane, influențate decisiv de mediul urban, dar și un îndemn la implicare socială și comunitară, scris și regizat de Carmen Lidia Vidu.

Următorul spectacol care va avea și traducere în limba germană este comedia „Leonce și Lena”, după Georg Büchner, în regia lui Niky Wolcz, povestea a doi tineri străini într-o lume irațională, în care doar ironia și auoironia puteau oferi o consolare, în lipsa iluziilor și din refuzul viziunilor idealizante.

Decizia a fost luată și ca un demers premergător anului în care Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană, pe considerentul că teatrul trebuie să depășească barierele de limbă și să se adreseze atât celor pasionați, cât și publicului ocazional, pentru a atrage cât mai mulți spectatori în sala de spectacole.

Toate spectacolele care alcătuiesc repertoriul teatrului german, vechi sau noi, vor beneficia în perioada imediat următoare și de traducere în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.