Strângere de fonduri, la Timișoara, pentru orașul înfrățit din Ucraina

Strângere de fonduri, la Timișoara, pentru orașul înfrățit din Ucraina

0
DISTRIBUIȚI

Aproximativ 30 de reprezentanți ai unor organizații non-guvernamentale, biserici și companii din oraș au demarat, sâmbătă, în urma unei întâlniri de coordonare care a avut loc la Primăria Municipiului Timișoara campania de solidaritate „Timișoara pentru Ucraina”. Campania va canaliza dorința de implicare a timișorenilor. Ea va răspunde cererilor de sprijin venite din țara vecină în timpul conflictului cu Rusia, mai ales din orașul înfrățit Cernăuți și va sprijini refugiații ucraineni care ar putea să ajungă în municipiu.

„Într-o criză umanitară cel mai important lucru este coordonarea eforturilor de ajutor. Altfel riscăm să creăm mai multe probleme decât rezolvăm. Mă bucur extrem de mult ca s-a coagulat un grup de organizații din Timișoara care vor sa se coordoneze la nivel local, sub umbrela campaniei «Timișoara pentru Ucraina».


Campania se va axa pe doi piloni: trimiterea de sprijin umanitar din Timișoara la Cernăuți și Ucraina, mai ales pe baza cererilor din orașul înfrățit Cernăuți, care momentan se confruntă cu un influx de mii de refugiați, și pregătirile necesare pentru primirea refugiaților, în Timișoara”, a declarat primarul Dominic Fritz, după întâlnire.

Primăria Municipiului Timișoara ține legătura permanent cu orașul înfrățit Cernăuți, din Ucraina, primarul acestuia trimițând zilele trecute o listă de echipamente necesare pentru apărare civilă. Această listă include generatoare de mare putere, vehicule pentru transportul persoanelor, dar și echipamente și provizii medicale.

Campania „Timișoara pentru Ucraina” a desemnat și un cont special, gestionat de Fundația Comunitară Timișoara, unde cei care doresc pot dona bani, fondurile urmând să fie folosite pentru achiziționarea acestor echipamente și pentru transportul lor la Cernăuți. Acesta este RO28 RNCB 0255 1510 2294 0001, deschis la BCR.

De asemenea, în zilele următoare „Timișoara pentru Ucraina” va identifica și centraliza toate ofertele de ajutor și spațiile disponibile pentru cazarea refugiaților ucraineni care ar putea ajunge în municipiu.

Informații suplimentare pot fi obținute timisoara.pentru.ucraina@gmail.com, iar în zilele următoare va fi construit și un site special pentru această campanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.