Timişoara umilită în prime-time şi scuzele CJT-ului. Politehnica pierde trei puncte din...

Timişoara umilită în prime-time şi scuzele CJT-ului. Politehnica pierde trei puncte din cauza nocturnei de pe „Marele oval” decrepit

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Sebastian Tătaru

Buboiul în privinţa precarităţii infrastructurii sportive din mândra capitală a Banatului s-a spart într-o zi tristă pentru toată lumea. Politehnica – Petrolul, putea fi o bucurie măruntă pentru suporterul timişorean care se mai încumetă să escaladeze treptele unui stadion depăşit şi neîngrijit. Meciul din runda a 17-a a Ligii 2 a avut parte de o a doua întrerupere în nici jumătate de oră din cauza „stingerii” nocturnei. Iar arbitrul a decis oprirea definitivă a meciului. Jocul televizat începuse la ora 20.00.

Conform regulamentului alb-violeţii vor pierde meciul la masa verde, scor 0-3, decizia urmând să fie luată de o comisie din cadrul FRF.

Prima dată jucătorii au intrat la vestiare în minutul 8. Până atunci spectacolul a fost asigurat în tribune de suporteri, mai ales de cei polişti, care au avut o aniversare „în familie”. Galeria Petrolului a fost şi ea prezentă în număr considerabil pe Bega. Pe întuneric fanii ploieşteni au încercat să pătrundă spre tribuna I, au rupt un gard, dar apoi au fost opriţi de jandarmi. Scandările triviale nu au lipsit.

Meciul s-a reluat pe gazon după zece minute. Cei din teren au muncit iarna totuşi şi au arătat câteva minute bune, promiţătoare. Oanea a fost aproape de gol după 23 de minute, pe contraatac oaspeţii puteau lovi prin tânărul Bratu. Dar apoi beznă din nou. De această dată arbitrul Iulian Călin, deşi conform regulamentului ar mai fi putut decide să aştepte, neavând însă probabil siguranţa că partida poate continua, a decis, tot acoperit de „legi”, să oprească definitiv jocul.

Cea mai gravă consecinţă e un 0-3 la masa verde, dar rămâne şi o pată mare pe obrazul oraşului, care nu a putut asigura condiţii de desfăşurare în 2022 pentru un meci din Liga 2.

CJ Timiş: Scuze

Proprietarul arenei, CJ Timiş a avut scuze după partida de azi: „Instalația electrică este veche, se pare că e vorba de un scurtcircuit la unul sau mai mulți stâlpi ai nocturnei. Vom evalua amănunțit situația mâine pentru a identifica sursa întreruperilor, cu intenția de a repara definitiv defecțiunile. Regretăm situația creată și cerem scuze publicului și echipei”. Aceste scuze vin după un eveniment care la un moment dat părea inevitabil. De altfel, ieri, antrenorul Nicolae Croitoru şi elevii săi nu s-au putut antrena normal pentru că nocturna a avut probleme similare. „O seară foarte tristă şi… se anunţa de aseară tristă, pentru că şi aseară am venit la antrenament şi nu am reuşit să facem antrenament din cauza nocturnei.


Deci problemele existau. Normal că existau anumite temeri. Am zis aseară: ce se întâmplă mâine dacă pică din nou… dar s-a întâmplat. E păcat, e păcat pentru că era un joc dificil, suntem în situaţia în care suntem şi pur şi simplu nu putem să ne apărăm şansele şi să ne câştigăm punctele acelea. Poate nu le câştigam astăzi, dar cel puţin aveam şansa să luptăm pentru ele şi eu cred că atât cât s-a jucat am demonstrat lucrul acesta pe teren. Din păcate sunt lucruri care nu ţin de noi şi nu putem să le controlăm (…) Ce mă interesează acum e că sunt acolo nişte jucători în vestiar, care, sigur sunt frustraţi, şi-ar fi dorit să joace, şi-ar fi dorit să câştige punctele pe teren, s-au pregătit pentru asta atâta timp şi nu au avut posibiltiatea. Cred că acesta e lucrul care contează”, a declarat Nicolae Croitoru.

Cei de la Petrolul zâmbeau pe sub mustăţi, poate râdeau de Timişoara, fără a avea replică… şi era fericirea a trei puncte câştigate uşor. „Nu ştiu ce ar fi de comentat la meciul ăsta. Tot ce ar fi de spus e că starea fotbalului românesc e unde e. E păcat ca un oraş ca Timişoara să nu reuşească să ducă un spectacol sportiv până la capăt, un stadion. Cred că a fost chiar un meci plăcut până la momentul întreruperii. Cu ocazii de ambele părţi, cu echipe care doreau să joace fotbal, cu suporteri în tribune. Din păcate a trebuit să se termine aşa. Pentru noi e bine, că punem trei puncte la clasament. Pentru fotbal nu e bine. Am vorbit cu Nicu Croitoru, suntem prieteni pot să spun, şi mi-a zis că şi ieri a avut probleme. Noi am fost echipa care ne-am dorit să construim… ei au profitat de nişte jucători şi au dus nişte contraatacuri. Au avut ocazii şi noi am avut, era un meci interesant… Din punctul ăsta de vedere suntem un pic avantajaţi, avem un stadion frumos, din păcate nu e al nostru, e al primăriei, noi plătim să jucăm acolo, ne antrenăm de puţine ori, dar pentru meciuri oficiale avem condiţii foarte bune!”, a declarat Nicolae Constantin, antrenorul Petrolului.

Autorităţile judeţene nu au făcut înaintea reluării meciurilor oficiale decât lucrări de faţadă, gen vopsirea scărilor de la tribuna I, nici măcar pe alea toate. Practic de ani buni, indiferent de conducător CJT s-a aşteptat ca stadionul să se dărâme şi s-a tot promis, în ultima vreme tot mai încet, că se fac diligenţele pentru un stadion nou prin banii CNI-ului. S-a tot vorbit de demararea altor proiecte mai mici, arena „Lego” a municipalităţii e şi ea în stadiul incipient al actelor.

„Clubul nostru va analiza „la rece” cele întâmplate în această seară şi va lua în perioada următoare deciziile care se impun”, se arată în mesajul transmis de Politehnica după meci.

La meci au asistat în jur de două mii de spectatori.

Sebastian Tataru

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.