Un deceniu de la primul concert al formației timișorene JazzyBIT

Un deceniu de la primul concert al formației timișorene JazzyBIT

0
DISTRIBUIȚI
Primul concert al formației JazzyBIT la Jazz Office

Formația JazzyBIT aniversează astăzi zece ani de la primul concert susținut de cei trei membri ai trupei, eveniment care a avut loc în data de 2 februarie 2012, în clubul Jazz Office din Timișoara.

„Țin minte că au mers foarte bine repetițiile, noi începusem să repetăm în decembrie, și în 2 februarie am avut deja primul concert, urmat de alte două concerte la Arad și Oradea în zilele ce-au urmat. Cred că a fost un semn bun că au mers strună repetițiile, a existat o chimie foarte bună între noi, chimie ce s-a «solidificat» în anii ce-au urmat. Peste jumătate din piesele de atunci erau compoziții proprii, iar feedback-ul a fost neașteptat pentru noi, mai ales după o perioadă așa de scurtă de repetiții. Eu mai cântasem în trecut cu Teo în cadrul Timișoara Big Band, iar el și-a dorit să facem un trio alături de Csongi. Zis și făcut, în nici două luni am avut deja o trupă.


Și iată-ne aici, 10 ani mai târziu, trei albume și sute de concerte, cine s-ar fi gândit? Se pare că motto-ul primului album ne-a fost de folos: «Touch the Sky»”, a povestit Mihai Moldoveanu despre acest eveniment.

Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe) au lansat discul de debut „Touch the Sky” în 2014 în sala de concerte a Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu”, iar cel de-al doilea material discografic din cariera trupei, „Horizon“, a fost lansat în 2016. La sfârșitul anului trecut, JazzyBIT a lansat discul cu numărul trei, numit „Drive“.

Conceptul grafic și coperta albumului au fost create de Ovidiu Hrin iar discul a fost compus pe întreaga perioadă a anului 2020 și a fost înregistrat în luna mai a anului 2021 în studioul SuperSize Recording din Budapesta. „JazzyBIT împlinește astăzi 10 ani de la primul concert! 10 ani de prietenie fantastici, plini de concerte, călătorii și întâmplări. Suntem foarte recunoscători pentru acești ani, și abia așteptăm să vedem ce ne oferă următorii. Ne-am bucura să ascultați astăzi ultimul nostru album «Drive», dar și «Horizon» și «Touch the Sky». Vă mulțumim pentru toată susținerea din acești ani, susținere fără de care nu am fi ajuns aici“, au transmis membrii trupei într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a formației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.