Un polițist de frontieră a ajutat la scoaterea a sute de migranți...

Un polițist de frontieră a ajutat la scoaterea a sute de migranți printr-o vamă din vestul țării. Suma uriașă oferită pentru un transport

3
DISTRIBUIȚI

Procurorii de la structura centrală a DIICOT împreună cu polițiștii de la ”Crimă Organizată” și cei de la DGA au reușit anihilarea unei ”aripi” ai unei grupări care a scos din țară prin vama Nădlac sute de migranți.

Omul cheie în toată această afacere era un polițist de frontieră care a lucrat în punctul de trecere a frontierei Nădlac 2. Acesta a fost acuzat de procurorii anti-mafia că ”a sprijinit acest grup infracțional organizat, asigurând protecția transporturilor prin comunicarea consemnelor dispuse de către organele judiciare asupra ansamblurilor de transport tir și asupra membrilor grupului infracțional organizat în vederea minimalizării riscurilor de depistare, respectiv a îngreunării tragerii la răspundere penale a persoanelor implicate.


De asemenea, acesta a transmis turele de serviciu și intervalul aferent când transporturile frauduloase puteau trece prin punctul de frontieră Nădlac II fără a fi controlate corespunzător”.  Acesta a acceptat promisiunea ca pentru fiecare transport de migranți căruia îi asigura ieșirea prin vamă să primească câte 10.000 euro, acesta încasând efectiv 8.500 euro, în 2017.

Alți patru inculpați care s-au ocupat de organizarea a două transporturi pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României a unui număr total de 141 de migranți (adulți și copii de diverse naţionalităţi, printre care irakieni, sirieni, afgani şi pakistanezi) au fost puși sub acuzare. Instanța a dispus față de unul dintre inculpați s-a dispus arestarea preventivă, trei dintre inculpați fiind cercetați în stare de arest la domiciliu și un inculpat sub control judiciar.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.