Un tânăr care ar fi trebuit să fie în carantină la domiciliul...

Un tânăr care ar fi trebuit să fie în carantină la domiciliul din Sibiu, depistat de autorități la frontiera de vest, când se întorcea din Ungaria

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1852649663">

nadlac

Un tânăr de 26 de ani din Sibiu, care fusese plasat în carantină la domiciliu, a fost prins marți dimineața la Vama Nădlac. Acesta se întorcea din Ungaria.

Potrivit Jandarmeriei Arad, marți dimineața, tânărul s-a prezentat la Punctul de Trecere a frontierei Nădlac II, cu scopul de a intra în România.

După efectuarea formalităților de intrare în țară, precum și a celor epidemiologice, reprezentantul DSP a constatat că bărbatul figurează deja în evidențe ca fiind plasat în carantină la domiciliul declarat din județul Sibiu, pentru o perioadă de 10 zile, în urma unei deplasări într-o țară cu risc epidemiologic ridicat.

Tânărul nu a respectat măsura carantinării la domiciliu și a fost în Ungaria pentru rezolvarea unor probleme personale.

Echipajul de Jandarmerie a fost sesizat de către reprezentantul DSP, iar în urma verificărilor suplimentare efectuate s-a constatat că pe numele bărbatului este emisă o alerta de tip ,,coronavirus asociat” și avea obligația legală să stea 10 zile în carantină la domiciliu, respectiv până în data de 1 februarie inclusiv.

„Bărbatul a justificat ieșirea voluntară din carantină invocând noile modificări legislative cu privire la perioada de carantinare, fără să țină cont că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, acestea nu se aplică retroactiv”, a transmis jandarmeria Arad.

Tânărul a fost amendat cu 1.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.