Voluntarii, chemați de Asociația „Acasă în Banat” să dea o mână de...

Voluntarii, chemați de Asociația „Acasă în Banat” să dea o mână de ajutor la renovarea casei ”babei Nuți” din Gătaia

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1357067249">

În Gătaia toată lumea o știe pe doamna Elena Ion, sau „Baba Nuți”, cum i se spune. Este o bătrână de 83 de ani, care a trecut prin multe. Are grijă de fiica sa, de 60 de ani, care a avut probleme de sănătate toată viața și împreună locuiesc într-o casă foarte mică, pe vremuri doar un grajd, transformat în locuință după ce casa bătrânească din curte s-a dărâmat.

Voluntarii Asociației „Acasă în Banat” au ajuns la Baba Nuți într-o zi cu soare, dar răcoroasă. Înăuntru era cald și bine, dar mirosul greu de fum i-a pus pe gânduri. Sunt probleme la coșul de fum, iar acoperișul este într-o stare jalnică. Într-o cămară improvizată sunt adunate tot felul de haine și lucruri colectate și depozitate în ani, cu gândul că poate vor fi utile. N-au fost.

„Noi ne-am gândit că vremea s-a făcut suficient de bună ca să facem prima noastră intervenție din acest an. Vrem să facem o curățenie generală, să reparăm acoperișul și coșul de fum, să închidem cămara ca să aibă mai mult spațiu de locuit. I-am spus bătrânei ce vrem să facem și s-a bucurat. Ne așteaptă!

Așa că strigăm adunarea voluntarilor pentru ziua de sâmbătă, 26 februarie, de la ora 08.00. Va fi nevoie de multe mâini pentru a selecta ce mai este bun și a arunca tot ce s-a adunat acolo de mulți ani. O echipă va lucra la acoperiș iar o alta va închide a doua cameră, va monta o ușă de intrare și ferestrele.

Cei care vor să participe ca voluntari sunt rugați să ne trimită un mesaj pentru a ne organiza”, au transmis reprezentanții asociației.

Cei care doresc să sprijine acțiunea o pot face cu donații către:

Asociația Acasă în Banat

Banca Transilvania:

Cont LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Cont EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/BIC: BTRLRO22

OTP Bank:

Cont LEI: RO80OTPV190001300530RO01

PayPal: acasainbanat@gmail.com

Revolut: 0748918091

Trebuie să specificați în transfer „casa Baba Nuți”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.