38 de migranţi, ascunşi într-un TIR şi două dube, au încercat să...

38 de migranţi, ascunşi într-un TIR şi două dube, au încercat să iasă ilegal din România

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere Nădlac II, judeţul Arad, au verificat miercuri seara, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, de 33 și 42 de ani, aflați la volanul a două autoutilitare înmatriculate în România.

În urma efectuării controlului amănunţit, poliţiştii au identificat două spaţii special amenajate între compartimentul pentru marfă și bancheta din spate a habitaclului destinat persoanelor.

În interiorul celor două compartimente au fost descoperiţi ascunşi șaisprezece cetăţeni din Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 22 și 51 de ani, care au intrat legal în ţară în baza documentelor personale.

Câteva minute mai târziu, la același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a ieși din țară un cetățean român aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în Italia, însoțit de un cetățean din Sri Lanka.

În urma verificărilor, în interiorul acestuia au fost descoperite bagajele și documentele de identitate ale persoanelor ascunse în cele două dube.

Joi dimineața, tot la Nădlac II, polițiștii au verificat un TIR înmatriculat în România, fără încărcătură, condus de un cetățean român, în vârstă de 38 de ani.

Poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în partea din față a semiremorcii, într-un loc special amenajat, printr-un perete dublu, douăzeci și două de persoane.


La cercetări, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cincisprezece cetățeni din Turcia, șase din Siria și unul din Irak, cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.

Polițiștii de frontieră fac cercetări pentru nerespectare regimului juridic al frontierei de stat de către persoanele depistate ascunse, iar șoferii sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.