Acoperișul unei case din Hunedoara, găurit de „o piatră” suspectă UPDATE De...

Acoperișul unei case din Hunedoara, găurit de „o piatră” suspectă UPDATE De unde provine proiectilul

0
DISTRIBUIȚI

Acoperișul unei case din Hunedoara a fost găurit, marți după-amiază, de „o piatră” căzută în locuință. Din fericire, mama și cei doi copii ai ei nu erau la etajul locuinței, ci la parter.

ISU Hunedoara anunță că o piatră a căzut prin acoperișul unei case din municipiul Hunedoara.

S-au deplasat de urgență la locul indicat o autospecială de lucru cu apă și spumă precum și un echipaj SMURD din cadrul detașamentului de pompieri Hunedoara.

Concomitent, a fost alertat și trimis la locul intervenției echipajul CBRN din cadrul ISU Hunedoara, care a efectuat măsurători asupra pietrei, în urma analizei rezultând că aceasta nu prezenta pericol radiologic.

Piatra a fost ridicată de către IPJ Hunedoara și transportată la Insemex Petroșani.

Mama și cei doi copii minori nu se aflau la etajul clădirii în momentul impactului, ci la parterul locuinței.

Pagubele materiale sunt însemnate, fiind afectat acoperișul casei, plafonul unei camere și mobilierul din aceasta.

Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată că pe acoperișul unui imobil a căzut o piatră și a ajuns în interiorul imobilului.

„Polițiștii ajunși la fața locului au constatat că la mansarda imobilului s-a produs un orificiu, de asemenea și în tavanul unei camere, piatra aflându-se pe pardoseala camerei. De asemenea, tot în aceeași dată, un alt cetăţean a sesizat Poliția Municipiului Hunedoara că în curtea casei sale se află o piatră.


Polițiștii au ridicat pietrele și urmează a se efectua cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs aceste incidente”, informează IPJ Hunedoara.

UPDATE Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, rocile sunt reziduuri metalurgice (zgură) şi au fost aruncate în aer de la peste un kilometru distanţă, în urma unor activităţi de detonare efectuate pe fosta platformă siderurgică din Hunedoara. În zona fostului combinat, despărţită de cartierul Ceangăi, prin râul Cerna şi calea ferată Hunedoara – Simeria, două firme derulează activităţi industriale şi au loc demolări ale ruinelor combinatului. „În cauză a fost întocmit dosar penal pentru distrugere din culpă”, a precizat Carla Strujan, purtătoarea de cuvânt a IPJ Hunedoara, citată de adevarul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.