Alin Nica, atac la Dominic Fritz: „Vrea să pună la STPT aceeași...

Alin Nica, atac la Dominic Fritz: „Vrea să pună la STPT aceeași haită de useriști incompetenți pe care i-a pus la Colterm”

3
DISTRIBUIȚI

Liderul liberal al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a lansat, marți, un atac virulent la adresa lui Dominic Fritz. Primarul Timișoarei a cerut, luni, demiterea Consiliului de Administrație al STPT, în care se regăsesc și membri PNL.

De asemenea, Nica l-a atacat pe Fritz și pe tema certificatelor verzi care trebuie cumpărate de Colterm.

„Sunt foarte mirat de ultima declarație a primarului Fritz, care spune cu subiect și predicat că nu are de gând să cumpere certificate verzi pentru Colterm. Sincer, nu credeam că un om învestit cu încredere dată de cetățeni poate să spună așa ceva, să arate atâta desconsiderare față de lege pentru că nu e un moft a cumpăra certificate verzi, e o prevedere foarte clară. Ce exemplu dă un astfel de primar cetățenilor, care ar putea să nu mai plătească impozite. Dacă primarul alege să nu respecte legea, de ce ar respecta-o și ei? Câtă încredere poate să mai insufle furnizorilor Colterm să mai încheie contracte cu compania? Este total deplasată această luare de poziție din partea primarului și de aceea acum înțeleg exact de ce ne-am ales cu amenda record de anul trecut și ne pregătim din nou să luăm o altă amendă dacă aceste certificate verzi nu vor fi achiziționate îngropând societatea de termoficare și condamnând populația Timișoarei la încă o iarnă în frig, în care școlile, grădinițele și spitalele din Timișoara să rămână în frig”, a spus liderul CJT.

Alin Nica a mai afirmat că lucrează pentru a găsi o soluție pe termen lung la problema încălzirii timișorenilor.

„Acum câteva săptămâni am semnat un memorandum de înțelegere cu cea mai mare companie din domeniul energetic la nivel național pentru construirea celei mai mari centrale electrice geo-termale din această parte a Europei, aici, într-o comună periurbană Timișoarei.


Din motive de confidențialitate, din motive comerciale, societatea nu dorește să facă publice aceste detalii în momentul de față. Însă discutăm și cu reprezentanții Colterm pentru că produsul rezidual de la această centrală electrică geo-termală este căldura și va putea suplini o parte considerabilă din efortul pe care Colterm îl face în a încălzi instituțiile publice și locuințele timișorenilor”, a declarat președintele CJ Timiș.

Referitor la schimbările pe care administrația Fritz intenționează să le facă la STPT, Alin Nica a spus că „dorește să înlocuiască Consiliul de Administrație cu aceeași haită de useriști incompetenți pe care i-a pus la Colterm. Iată, Amza, președintele USR Giroc, este acolo să ne arate cât de bine rezolvă problema încălzirii în Timișoara. Vedem că a eșuat lamentabil.”

De asemenea, liderul liberal al CJ Timiș a mai afirmat, marți, că „după ce a pus pe butuci Colterm, primarul vrea să pună acum pe butuci și STPT”.

Alin Nica spune că a mai aflat din presă că viceprimarul Ruben Lațcău este cercetat pentru amenda uriașă luată de Colterm. Acesta a mai precizat că i s-ar părea normal ca amenda să le fie imputată lui Fritz și Lațcău, „nu să plătească timișorenii pentru incompetența lor și neglijența criminală de care cei doi au dat dovadă anul trecut”.

Nica a mai spus că PNL nu mai are alianță cu USR la Primăria Timișoara, deși liberalii au un viceprimar în funcție.

Cu USR de facto nu mai suntem în alianță la Primăria Timișoara, suntem doar la Consiliul Județean Timiș. Noi nu renunțăm la această poziție din aparatul executiv pentru că cetățenii practic nu vor mai avea un om competent la care să se raporteze și ar însemna o abdicare a noastră de la a ajuta cetățenii în momentul de față, când administrația Fritz și-a demonstrat incompetența. Ar fi, din partea noastră, o acțiune criminală la adresa cetățenilor, să-i lăsăm pe mâna useriștilor care și-au arătat limitele. Deci, nu renunțăm la poziția executivă, însă în consiliul local suntem practic în opoziție față de USR și de majoritatea creată cu acest liberal pe care noi l-am exclus, Raul Ambruș”, a mai afirmat Alin Nica.

3 COMENTARII

  1. Dacă nu i se impută lui Fritz prima amendă Colterm își permite să mai pregătească una.
    Prăpăditul de contabil venit din Oltenia, Amza, ne-a ținut ținut în frig iarna asta? Ce competențe are el pentru a conduce Colterm. Impostori incompetenți!!! Afară cu voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.