Amenzi în valoare de aproape 90.000 de lei, date în Timiș de...

Amenzi în valoare de aproape 90.000 de lei, date în Timiș de inspectorii DSP în prima parte a lunii martie

2
DISTRIBUIȚI

Produse expirate și alte nereguli au fost descoperite în perioada 1-18 martie de inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș.

Aceștia au efectuat 52 de verificări în unități de învățământ, restaurante, baruri, magazine alimentare și unități sanitare.

„Pentru neconformitățile de natură igienico-sanitară constatate, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale constând în 16 amenzi în valoare totală de 86.600 lei și 11 avertismente.


Inspectorii au găsit biocide cu termen de valabilitate expirat sau lipsa ambalajului original, nepăstrarea probelor alimentare de la fiecare masă, în termenul prevăzut de lege”, a declarat Cornelia Bubatu, purtătorul de cuvânt al DSP Timiș.

În unitățile alimentare, inspectorii au găsit produse cu termen de valabilitate expirat, necompletarea fișelor de monitorizare a temperaturii în spațiile frig, lipsa cursurilor de instruire în noțiuni de igienă a angajaților, lipsă echipament complet de protecție (halat, bonetă etc.).

În unitățile de învățământ și unitățile de îngrijire zilnică pentru copii controlate, cei de la DSP au sesizat nerespectarea microclimatului, și anume perne ori saltele din material textil depozitate pe podea și utilizarea neconformă a produselor biocide.

Foto: arhivă

2 COMENTARII

  1. Erau expirati cartofii si vanata aia din poza ?
    Microclimatul in opinia purtatoarei de cuvant inseamna „perne ori saltele din material textil depozitate pe podea” , foarte bine informata aceasta doamna de la o institutie de stat strategica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.