Aniversare pentru o figură cunoscută a muzicii arădene: La mulți ani, Teo...

Aniversare pentru o figură cunoscută a muzicii arădene: La mulți ani, Teo Boar!

0
DISTRIBUIȚI

Muzicianul arădean Teo Boar, o figură cunoscută a rock-ului românesc, membru în formațiile Pacifica, Mircea Baniciu Band și The Blue Workers, împlineşte astăzi 57 de ani, ocazie cu care îi urăm un călduros „La Mulţi Ani!”

Născut la Arad, pe 29 martie 1965, Teo Boar (pe numele lui complet Lucian Teofil Boar) este o figură binecunoscută în breasla muzicii românești, grație numeroaselor colaborări pe care le-a avut de-a lungul anilor.

„M-am apucat de cântat după 1972 când fratele meu a trecut la cele veșnice.


Fratele meu s-a înecat pe Litoral, pe când cânta cu formația Pacific, la Majestic în Mamaia. Eu aveam șapte ani atunci. Mama mea m-a dat la vioară, am cântat un an, m-am lăsat, nu mi-a plăcut. După aceea am făcut pian cu o profesoară la mine acasă și după ce m-am lăsat și de pian, în final, în clasa a VI-a, am început să studiez chitara. Prima dată am cântat la mandolină, în orchestra unei biserici baptiste, apoi am studiat cu un profesor care mi-a predat niște lecții preliminare, după care am fost autodidact. Din 1977 pînă în 1980 am studiat acasă. Primele apariții în public au fost în 1980 când eram la Liceul Hidro în anul I. Am intrat în formația liceului, care se numea Hidro Grup 8. Acolo am cântat cu doi profesori și niște colegi. Am avut niște concerte de sâmbătă seara. După aceea am fost cooptat într-o formație de nunți – cum era pe vremea aia – unde cântam și vocal și cu chitaraׅ“, își amintește artistul arădean de începuturile sale.

De-a lungul anilor, Teo a fost colaborator în cadrul unor proiecte muzicale diverse, iar anul trecut a lansat Trupa cu Valoare Adugată , alături de Vlady Cnejevici, Dorin Andone (actor al Teatrului Național din București) și Adrian Vascu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.