Apocalips, formația rock din cel mai vestic oraș al României, aniversează 25...

Apocalips, formația rock din cel mai vestic oraș al României, aniversează 25 de ani de existență

0
DISTRIBUIȚI
Apocalips 2001: Iosif Kerekeș (stânga) și Flavius Buda la Apocaliptic Fest

Apocalips, formația rock din cel mai vestic oraș al României, a împlinit anul trecut 25 de ani de existență, evenimentul aniversar – care din cauza pandemiei a fost amânat – urmând să beneficieze de un concert special.

Primul concert al formaţiei din Sânnicolau Mare a avut loc în data de 18 octombrie 1996 în faţa a 600 de spectatori, unde muzicienii au avut în playlist două compoziţii proprii „Where Is The Sun” şi „Danger”, precum şi un cover, „The Sleeping Beauty” (Tiamat). Membrii formației ApocalipS au organizat dealtfel și două ediții ale unui eveniment ce a purtat numele de Apocaliptic Fest, care s-au desfășurat tot în Sânnicolau Mare.

„Evenimentul aniversar «ApocalipS XXV de Ani» va avea loc la mijlocul lunii iunie si va cuprinde un concert pe Stadionul din Sânnicolau Mare, o lansare de carte, o expozitie cu ceea ce înseamnă ApocalipS în acești primi 25 de ani de existență.
Pentru concert vom avea o serie de invitati, inclusiv din membrii fondatori, vom cânta în premieră primul single de pe viitorul album ApocalipS. Piesa se numește «Singur» iar versurile aparțin regreratului actor de la Teatrul Mic din București, Eugen Cristian Motriuc. Cartea «ApocalipS XXV» va cuprinde interviuri, fotografii inedite, povestiri și multe,multe lucruri interesante despre muzica metal underground din acest colțișor de țară, precum și un capitol dedicat festivalului Apocaliptic Fest 2001”, a spus Flavius Buda, fondatorul trupei.

Apocalips 1996: Lucian Dușcă, Iosif Kerekes, Marcel Calotă, ,
Flavius Buda, Tiberiu Nyari

De-a lungul anilor, rockerii de la Apocalips au avut parte de invitații la diverse festivaluri din țară și nu numai, printre cei cu care au împărțit scena numărându-se nume ca Suicidal Tendencies, Moby Dick (Ungaria), Negură Bunget, Das Ich (Germania), Elis (Elveţia), Amatris (Elveţia), Stubborn (Anglia), Kult (Italia), Handfull Of Hate (Italia), Iris, Altar, Bucovina, Infected Rain (Moldova), Cargo, Compact, Zdob și Zdub, Implant Pentru Refuz sau Syn Ze Sase Tri.


Printre festivalurile la care au apărut se numără Rock la Mureș, Rock River Festival 2009 (Cernavodă), Gărâna Rock 2009, Tabăra De Rock 2009 (Arad), Rubicon Assault Metal (2010), MotoRock Pecica, Bikefest Srpska Crnja (Serbia), Road Patrol Bikers Fest Timișoara, Red Days Căsoaia, Rockline Fest Anina, Revolution Festival, Gugulan Rock sau Măgura Wave.

Primul album al formației a apărut în aprilie 2002 sub numele de „Depresie totală”, materialul avându-i ca producători pe Edmond Karban şi Adrian Neagoe (Anarhia). Al doilea album poartă titulatura „Gate To Infinity” și a fost înregistrat și masterizat în perioada septembrie 2009 – aprilie 2010, în studioul Consonance, de același Edmond Karban (Dordeduh) și Cristian Popescu (Dordeduh). În 2016, la mijlocul lunii noiembrie, trupa a lansat un DVD aniversar care a marcat împlinirea a 20 de ani de existenţă a trupei, la Viniloteca.

Apocalips 2014: Flavius Buda și Adrian Petruț

„ApocalipS înseamnă în jur de 150 de concerte (inclusiv în Serbia și Ungaria), două albume de studiou, un imn compus pentru clubul sportiv local, participarea pe diverse compilații, organizarea la Sânnicolau Mare a festivalului Apocaliptic Fest. Și astăzi înseamnă: Flavius Buda – voce, chitară, Cosmin Ștefan – chitară bass, Adrian Petruț – tobe, voce și Tiberiu Bitte – voce (special guest)“, a mai adăugat fondatorul trupei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.