Băiat din Serbia, diagnosticat cu botulism, salvat de medicii de la Spitalul...

Băiat din Serbia, diagnosticat cu botulism, salvat de medicii de la Spitalul Victor Babeș Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Un băiat din Serbia, diagnosticat cu botulism, a fost salvat de medicii și farmaciștii Spitalului Victor Babeș și de angajații ISU Timiș, care au dus la graniță serul antibotulinic necesar.


Acesta a fost preluat la frontieră de medicul copilului.

Potrivit reprezentanților Spitalului Victor Babeș din Timișoara, băiatul, ajuns la Spitalul din Belgrad, a fost diagnosticat cu botulism. Pentru că autoritățile medicale din Serbia nu au găsit ser antibotulinic, au cerut de urgență, prin Ministerul Sănătății, ajutor internațional.

„În cazul unei asemenea afecțiuni orice oră contează, iar mesajul a ajuns și la Spitalul Victor Babeș. Medicii și farmaciștii s-au mobilizat rapid și, în scurt timp de la primirea solicitării de ajutor, un flacon de ser antibotulinic a fost trimis, cu un echipaj ISU, spre granița româno-sârbă”, spun reprezentanții unității medicale.

Serul a fost păstrat la temperatură scăzută pe tot parcursul drumului, conform procedurilor.

La Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, serul antibotulinic a fost predat medicului din Belgrad care a făcut solicitarea și care a venit special în vamă, însoțit de tatăl copilului, să preia coletul. „Astfel, în câteva ore, serul antibotulinic a ajuns la spitalul din Belgrad și a fost inoculat copilașului pentru a neutraliza toxina ce îi punea viața în pericol”, mai spun medicii din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.