Bani din campania „Oxigen pentru Timișoara”, în sprijinul Ucrainei

Bani din campania „Oxigen pentru Timișoara”, în sprijinul Ucrainei

0
DISTRIBUIȚI

Campania „Timișoara pentru Ucraina”, o coaliție de peste 30 organizații și instituții din Timișoara, a pornit organizarea logistică și achizițiile de echipament medical pentru Ucraina, cu un avans de 200.000 lei din fondul de rezervă al campaniei Oxigen pentru Timișoara.

În plus, în mai puțin de 48 de ore de la demararea campaniei, au intrat în cont donații de aproape 46.000 de lei. Aceasta este suma donată de cei peste 170 de donatori privați din #TimisoaraPentruUcraina. Banii vor fi folosiți în achiziționarea imediată de medicamente și echipamente sanitare de urgență.

Primele patru generatoare, atât de necesare în cazul întreruperilor de curent, au ajuns în această dimineață în Cernăuți, orașul înfrățit cu Timișoara. Încă unul este pe drum.

„Mulțumirile se îndreaptă către Profi Romania care s-a alăturat campaniei «Timișoara pentru Ucraina» și a donat aceste generatoare care să-i aprovizioneze cu electricitate pe rezidenții din Cernăuți, dar și pe cei care au plecat din calea războiului din alte orașe ucrainene și se află momentan în Cernăuți.


Pentru sprijin logistic, colaborăm cu Primăria Suceava și Fundația Umanitară Nord 2001”, a transmis Richard Zuberecz.

Mai mult de 30 de organizații și-au unit forțele sub umbrela „Timișoara pentru Ucraina” pentru organizarea ajutorului atât pentru Ucraina, cât și pentru refugiații care ajung la Timișoara. Conform organizatorilor, numărul celor care doresc să se implice crește de la o zi la alta. Organizațiile care vor să se alăture acestui efort comun sunt rugate să își anunțe intenția la timisoara.pentru.ucraina@gmail.com.

Cei care doresc să se alăture prin donații în bani au o cale simplă – pagina de internet https://timisoarapentruucraina.ro/, deschisă și funcțională din această dimineață.

Fondurile astfel colectate vor fi folosite pentru cumpărarea echipamentelor de primă necesitate Cernăuțiului.

Fundația Comunitară Timișoara va asigura achiziția printr-o procedură scurtă și transparentă a celor din lista de echipamente necesare, în limita sumelor disponibile. Lista poate fi, de asemenea, consultată pe site.

Se acceptă și donații de produse în cantități mari din partea unor firme. Firmele interesate pot scrie pe adresa de mail timisoara.pentru.ucraina@gmail.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.