Buletine de vot pentru alegerile din Ungaria, găsite pe un câmp din...

Buletine de vot pentru alegerile din Ungaria, găsite pe un câmp din Mureș. Reacția UDMR: „O provocare organizată”

3
DISTRIBUIȚI

Buletine de vot pentru scrutinul din Ungaria au fost găsite pe un câmp din județul Mureș, la o groapă ilegală de gunoi.

Polițiștii mureșeni au anunțat doar că s-au sesizat din oficiu după ce pe un teren viran din localitatea Livezeni au fost găsite mai multe plicuri desigilate și buletine de vot.

Acestea au fost ridicate de către polițiști pentru clarificarea situației.

Surse din anchetă au declarat pentru Mediafax că este vorba despre buletine de vot pentru scrutinul din Ungaria.

Ziarul HVG scrie că Poliția s-a prezentat în număr mare la locul faptei și a izolat zona în care au fost găsiți saci întregi, dar nu se știe câți conțin buletine de vot.

Buletinele de vot au fost aruncate la o groapă ilegală de gunoi de lângă Târgu Mureș, fiind găsite în moloz, unele împrăștiate, altele în saci.


HVG scrie că există urme de arsuri pe mai multe dintre buletinele de vot, ceea ce sugerează că s-ar fi încercat distrugerea acestora.

Aceeași publicație scrie că voturile de pe buletine erau anti – Viktor Orban.

Maghiarii care locuiesc în străinătate și care s-au înregistrat până la 9 martie pot vota prin corespondență la alegerile parlamentare din Ungaria.

UDMR: „O provocare organizată”

UDMR susține, după ce saci cu buletine de vot din Ungaria au fost găsiți pe un câmp din județul Mureș, susține că este vorba despre o provocare pentru a discredita voturile maghiarilor de peste graniță.

UDMR respinde acuzațiile care sugerează că ar fi vorba de fraudă electorală.

„Considerăm inacceptabilă și nefondată cererea partidelor de opoziție din Ungaria ca toate voturile exprimate peste graniță să fie anulate. Imaginile confirmă faptul că este vorba în mod clar de o provocare organizată, menită să discrediteze voturile de peste graniță. Oricine se află în spatele acestei acțiuni încearcă să manipuleze opinia publică în cel mai josnic mod posibil”, transmite UDMR.

Sursa foto: punctul.ro

3 COMENTARII

  1. un sac de buletine de vot tocmai a zburat peste casa mea! care e problema, increderea in actul electoral exista doar dupa bunul plac? ce frauda electorala? nu exista asa ceva in mintea unor bolnavi

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.