Ceartă în Consiliul Local Timișoara pentru un spațiu închiriat de un fost...

Ceartă în Consiliul Local Timișoara pentru un spațiu închiriat de un fost deputat. Care a fost motivul

0
DISTRIBUIȚI

O nouă afacere cu un spațiu deținut de Primăria Timișoara a ieșit marți la iveală, în ședința consiliului local.

La punctul 14 pe ordinea de zi, aleșii au dezbătut proiectul de hotărâre privind aprobarea închirierii prin licitație publică deschisă cu strigare a spațiului cu altă destinație aflat pe str. Alba Iulia nr. 2, parter, în suprafață de 42,52 mp.

Consilierul local Paula Romocean de la USR a luat cuvântul în ședința on-line și a precizat că, în acest caz, avem de-a face cu o poveste clasică de corupție. Aceasta a explicat că spațiul este închiriat din 2001 unei societăți comerciale, ultima actualizare a chiriei care a avut loc în urmă cu câțiva ani fiind de 15 euro metrul pătrat.

Paula Romocean a mai spus că firma respectivă a primit acord de subînchiriere în perioada 2016-2019 la prețul de 52 de euro metrul pătrat, astfel că cineva a obținut un venit de 1.400 de euro pe lună fără a mișca un deget.

„Proprietarul este un cunoscut om politic”, a susținut Paula Romocean. Este vorba despre Cornel Sâmărtinean, fost deputat și fost director al Aeroportului Internațional Timișoara.

Consilierul liberal Simion Moșiu și-a acuzat colega că a devenit noua reprezentată a agenților imobiliari din consiliul local și că „dânsa nu realizează care e rolul său”.

În apărarea ei a sărit imediat viceprimarul Ruben Lațcău.


„Doamna consilier a prezentat o situație. Puteți să îi răspundeți politic, dar tribuna consiliului local nu poate să fie un loc în care ne ridicăm fiecare din aburii dimineții și începem să ne acuzăm colegii de tot felul de lucruri”, a spus Lațcău.

Moșiu a mai spus că noua administrație poate impune o clauză prin care spațiile comerciale ale municipalității să nu mai poată fi subînchiriate. Consilierul Roxana Iliescu de la Pro România, avocat de profesie, a precizat că „nu poate fi scos la licitație un spațiu în incinta căruia sunt bunuri ale fostului proprietar”.

„Vreți să spuneți că dacă cineva își lasă adidașii într-un spațiu al primăriei în care a fost chiriaș în urmă cu zece ani, până nu își va lua adidașii de acolo spațiul ăla rămâne al lui”, a fost replica viceprimarului Ruben Lațcău.

Viceprimarul PNL Cosmin Tabără a vorbit din perspectiva profesiei de avocat, pe care a practicat-o. „Scoaterea la licitație a acestui imobil s-a făcut la insistența doamnei consilier Romocean, dar asta nu înseamnă că eu nu îmi doresc. Eu am lucrat 20 de ani în avocatură și știu ce înseamnă un proces de evacuare. Cei care au subînchiriat acest spațiu își doresc să participe la licitație. Cel căruia i-a expirat contractul trebuie dat afară cu forța dar nu cu doi vlăjgani, ci printr-o sentință judecătorească”, a afirmat Cosmin Tabără.

Edilul a fost de părere că dacă acesta (n.r. – Cornel Sâmărtinean) nu părăsește imobilul de bună voie, evacuarea ar putea dura între trei luni și doi-trei ani, perioadă în care municipalitatea nu va putea intra în incintă.

Tabără a mai precizat că nu este o afluență de doritori pentru spațiile comerciale, la ultima licitație, din șase spații, cinci nu au fost ofertate.

„Nimănui nu-i place să stea într-o nebuloasă, propunerea mea este să așteptăm până când avem acel spațiu liber de sarcini”, a spus consilierul Ștefan Sandu de la PNL.

Paula Romocean a respins acuzațiile lui Moșiu spunând că a citit atent proiectul care are 125 de pagini. „Avem de-a face cu un băiat deștept, care nu folosește spațiul ci îl subînchiriază”, a afirmat Ruben Lațcău după ce proiectul a fost votat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.