Cel mai util mărțișor: mamografii gratuite pentru femeile între 50 și 69...

Cel mai util mărțișor: mamografii gratuite pentru femeile între 50 și 69 de ani din vestul țării. Cum vă puteți programa

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-716375427">

mamografie

Medicul ginecolog Olimpia Oprea a anunțat că femeile cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani, cele mai expuse unui astfel de risc de boală, sunt invitate să participe la screening o dată la doi ani.

„Institutul Oncologic «Prof. Dr. Ion Chiricuța» din Cluj-Napoca împreună cu Spitalul Clinic Municipal de Urgență din Timișoara implementează în parteneriat Proiectul «Fii responsabilă de sănătatea ta – programe regionale de prevenţie, depistare precoce, diagnostic si tratament precoce al cancerului de sân – etapa II – Regiunile de dezvoltare: Nord-Vest, Vest». În cadrul acestui proiect, Spitalul Municipal oferă gratuit examinare mamografică pentru descoperirea timpurie a cancerului de sân în Regiunea Vest”, a precizat medicul Olimpia Oprea.

Mamografia poate depista cancerul de sân înainte ca acesta să provoace simptome, fiind astfel mult mai ușor de tratat.

Mamografia durează aproximativ cinci minute, doza de radiații este mică și nu implică niciun risc, iar întreaga vizită medicală durează cel mult 30 de minute.

Rezultatul se va transmite telefonic, în cel mult două săptămâni de la examinare.

Programări se pot face la numerele de telefon: 0745 620 965; 0748 884 476; 0748 296 606, 0748 884 475 sau prin e-mail: programari.mamografii.scmut@gmail.com.

Condițiile de participare la programul de screening al unității sanitare sunt următoarele: femei cu vârsta între 50 și 69 de ani; domiciliul în regiunea Vest (județele Timiș, Arad, Caraș-Severin, Hunedoara); să nu fi fost diagnosticată cu cancer de sân, sub tratament și supraveghere oncologică; să nu i se fi extirpat sânii din alte motive decât cancerul de sân și să nu fi efectuat o mamografie în ultimele șase luni.

„Menționez faptul că 50% dintre femeile care vor beneficia de mamografie în cadrul proiectului trebuie să fie din mediul rural și le încurajez pe acestea să se adreseze primăriilor din localitatea de domiciliu pentru a organiza împreună transportul la Timișoara”, a mai precizat medicul Olimpia Oprea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.