Cele mai recente opere donate Muzeului de Artă din Timișoara, reunite într-o...

Cele mai recente opere donate Muzeului de Artă din Timișoara, reunite într-o expoziție specială

0
DISTRIBUIȚI

Muzeul Național de Artă Timișoara lansează un proiect deosebit, care se dorește a fi un gest de gratitudine față de cei care, cu generozitate, au donat muzeului o serie de lucrări, multe dintre ele emblematice, intrate recent în patrimoniul cultural al instituției, prin organizarea unor expoziții temporare în care acestea vor fi prezentate publicului.

Proiectul „Expoziţie temporară dedicată donațiilor anuale” se va desfășura pe durata a trei luni, și pe lângă expunerea lucrărilor, va include activități educative, ateliere și tururi ghidate.

„Prin intrarea în colecția muzeului, exponatele devin accesibile unui public larg, format deopotrivă din iubitori de artă, precum și din cercetători și specialiști în domeniul muzeal.


În expoziție sunt prezente lucrări care au fost donate începând cu anul 2021, opere ample, referențiale, realizate în tehnici diverse de artiștii Vlad Basarab, Suzana Fântânariu, Livia Mateiaș, Romul Nuțiu și Ciprian Radovan”, subliniază Andreea Foanene, curatorul expoziției.

Vernisajul primei expoziții din cadrul proiectului va avea loc vineri, 18 martie, de la ora 15:00. Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.