Cinci copii, cu vârste între doi și opt ani, operați pe inimă...

Cinci copii, cu vârste între doi și opt ani, operați pe inimă la Institutul de Cardiologie. Intervențiile, reluate după o pauză de aproape 20 de ani la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Bunavestire aduce vești grozave de la Institutul de Cardiologie din Timișoara.

Potrivit medicului Marian Gașpar, joi și vineri, au fost efectuate cinci operații pe cord, la copii, cu vârste între doi ani și opt ani, diagnosticați cu malformații cardiace simple, defect septal interatrial sau defect septal interventricular.

Astfel de intervenții nu s-au mai făcut la Timișoara de aproape 20 de ani.

„Operațiile au decurs bine, copiii fiind extubați și stabili, urmând să fie transferați pe secție”, a precizat mediul Marian Gașpar.

Echipele chirurgicale au fost conduse de prof.


dr. Tammam Youssef, dr. Bassam – medic senior anestezist, formate din chirurgii tineri de la Institutul de Cardiologie: as. univ. dr. Laurențiu Brăescu, as. univ. dr. Andrei Grigorescu, as. univ. dr. Ana Lascu, medicii anesteziști dr. Andra Maghiar, dr. Florina Țeicu- Bartic, sub conducerea prof. dr. Petru Deutsch.

Toți copiii au fost investigați de către asist. univ. dr. Adi Lăcătușu, cardiolog pediatru.

Reluarea operațiilor pe inimă la copii a fost posibilă la Secția Chirurgie Cardiacă Pediatrică datorită reabilitării și dotării unității, o mare implicare având Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan.

Secția beneficiază acum de 12 locuri cu patru paturi de Terapie Intensivă, două săli de operație, echipate cu aparatură nouă: pompe de circulație extracorporeală, mese operatorii, lămpi operatorii, aparate de anestezie, truse de instrumente și performanță.

Pe baza structurii de personal medical, aprobată de Ministerul Sănătății, din 2019, au fost angajați medici chirurgi, medici anesteziști, cardiologi pediatri, asistente medicale și personal auxiliar.

Echipa de la Institutul de Cardiologie a participat din 2019, prin programul dintre Ministerul Sănătății și Clinica San Donato din Milano la toate misiunile chirurgicale ale echipei de la Spitalul Marie Curie din București, condusă de prof. dr. Tammam Youssef. Medicii și asistentele medicale au fost la specializare la Milano și Târgu Mureș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.