Companie de telefonie mobilă, înșelată cu peste 2,5 milioane de lei de...

Companie de telefonie mobilă, înșelată cu peste 2,5 milioane de lei de un sindicat fictiv

0
DISTRIBUIȚI

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, au pus astăzi în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară, într-o cauză vizând comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și evaziune fiscală.

„În cauză s-a reținut că, în cursul anului 2020, membrii grupului infracțional organizat au încheiat cu o societate de profil două contracte de furnizare de servicii de telefonie mobilă pentru un număr de 2.201 abonamente și 2.825 telefoane mobile.


Ulterior, aceștia nu au achitat contravaloarea abonamentelor, iar telefoanele mobile au fost comercializate sub preţul pieţei
, fără documente legale, prin intermediul unor persoane fizice şi juridice. În vederea inducerii în eroare a societății de profil, membrii grupului infracțional organizat au constituit fictiv un sindicat, care a fost folosit în activitatea infracțională pentru a crea aparența că abonamentele de telefonie sunt destinate membrilor sindicatului”, a transmis DIICOT.

Prejudiciul produs prin activitatea infracțională este de 2.510.925 lei, TVA inclus.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 10 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.