Concert de neratat alături de unul din cei mai valoroși tubiști din...

Concert de neratat alături de unul din cei mai valoroși tubiști din lume, Roland Szentpáli, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Melomanii timișoreni sunt așteptați la un eveniment deosebit care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, în cadrul căruia artistul maghiar Roland Szentpáli va susține un concert de neratat la Filarmonica Banatul.

Roland Szentpáli s-a născut în 1977 la Nyíregyháza (Ungaria) și a început să cânte la eufoniu la vârsta de doisprezece ani, trecând la tubă în anul următor sub îndrumarea lui Sandor Lukács. A fost student la Academia Béla Bartok din Budapesta în perioada 1991-1995, studiind cu Joseph Baszinka și Gábor Adamik. Roland și-a continuat studiile cu Lászlò Szabò la Academia F.Liszt. Pe scena internațională, Roland a urmat cursuri susținute de Roger Bobo, Mel Culbertson, Manfred Hoppert și Sam Pilafian și a primit numeroase burse pentru studii în străinătate.

Printre numeroasele sale succese în competițiile solo, cele mai notabile sunt primele sale premii la Concursul Internațional de Alam Lahti din Finlanda (2001), Concursul Internațional al Interpreților din Brno, Republica Cehă (2000) și Concursul Internațional de Tuba din Cheju, Coreea (2000).


A primit, de asemenea, premiul al doilea la prestigiosul Concurs Internațional de Tuba Markneukirchen în 2000 și a fost, de asemenea, câștigător de premii la alte competiții, inclusiv TubaMania (Australia) sau Guebwiller International Tuba Competition (Franța).

Roland este, de asemenea, foarte activ ca compozitor, a scris multe lucrări pentru tubă, ansamblu de cameră și orchestră într-o mare varietate de stiluri și a susținut câteva cursuri de master în Statele Unite, Japonia și multe țări europene.

Concertul va avea loc sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 19, la Filarmonica Banatul unde alături de tubistul Roland Szentpáli se va afla și pianistul Áron Romhányi. În aceeași zi artistul maghiar va susține și un masterclass și o prezentare pentru cei interesați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.