Consilierul județean Iovescu, amendament pentru salvamari în zona lacului Surduc. De ce...

Consilierul județean Iovescu, amendament pentru salvamari în zona lacului Surduc. De ce a fost respinsă propunerea

0
DISTRIBUIȚI
Consilierul județean PSD, Alexandru Iovescu, a depus, astăzi, un amendament privind înființarea unui Compartimentul Public de Salvare acvatică – Salvamar destinat Lacului Surduc. Este vorba de două posturi ”de execuție de Salvatori Acvatici calificaţi în cadrul organigramei Direcției de Prestări Servicii Timiș, cu scopul de a fi sincronizat cu Compartimentul Public Salvamont, având în vedere că ambele se adresează Reliefului montan, Masivul Poiana Ruscă și pot beneficia de aceleași costuri de administrare a unui sediu”.
Iovescu a susținut că ”într-o situație de accident acvatic sau înec este nevoie de o intervenție promptă a unui serviciu profesionist cât mai repede cu putință.


Cu tot profesionalismul și promptitudinea intervențiilor cu care ne-a obișnuit ISU BANAT, intervențiile de salvare se pot tranforma de cele mai multe ori în intervenții de căutare, datorită distanței la care se află stația locală ISU, iar un Serviciu public de Salvamar pe raza lacului Surduc ar conduce la intervenții prompte, la creșterea securității cetățenilor din zona de agrement și conduce la dezvoltarea serviciilor turistice oferite în perimetrul lacului Surduc”.
Amendamentul nu a fost supus votului deoarece conducerea executivă a CJ Timiș a susținut că trebuie să verifice impactul bugetar. ”Cred că, administrația publică locală are nevoie de dinamism, determinare și rezultate pentru nevoile actuale ale comunităților pe care le reprezentăm”, a comentat Iovescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.