Cum a blocat Primăria Timișoara reabilitarea Gării de Nord de către CFR....

Cum a blocat Primăria Timișoara reabilitarea Gării de Nord de către CFR. Ce spune ministrul Grindeanu

2
DISTRIBUIȚI

Când Primăria Timişoara şi CFR-ul nu se pun de acord cum ar trebui să arate Gara de Nord, lucrările de reabilitare vor mai întârzia. Mult.

Aflat la Timişoara, ieri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu aşteaptă schimbarea legislaţiei în domeniul licitaţiilor publice, aceasta având şi rolul de a înlesni înţelegea dintre Primărie şi CFR.

CFR Infrastructură s-a adresat Comisiei de Urbanism pentru modificarea designului din autorizația de construcție aprobată de primărie pentru că studiul DALI aprobat pe toată țara pe toate proiectele impune o anumită soluție tehnică, afirmă Grindeanu.


Solicitarea a fost transmisă și deja dezbătută de respectiva comisie, dar soluția solicitată de CFR, a pornit o negaţie din partea comisiei.

Pe scurt, CFR vorbea despre o placare a clădirii cu plăci de aluminiu, iar cei de la Primărie spun că mai bine ar fi o placare cu piatră, care s-ar încadra în arhitectura zonei. Aşadar, proiectul va trebui regândit, iar lucrarea este blocată şi cu siguranţă va mai întârzia.

„Eu nu contest dreptul primăriei de a avea și impune propria viziune, despre cum să arate clădirile. Dar e și dreptul proprietarului de a avea opțiuni. O să încerc să deblochez acest proiect, acest ping-pong va înceta odată cu adoptarea acestei legi. Se pierde foarte mult timp pe schimb de adrese între autorități”, a spus Sorin Grindeanu.

2 COMENTARII

  1. Sunt convins ca „administratia” Fritz (Nomina odiosa!!!) nu se lasa pana cand nu distrug ceea ce a mai ramas din Timisoara si cetatenii ce o populeaza… – parerea mea!

  2. Decât să ne prindă anul viitor cu aceasta hidiotenie de gara, e binevenita orice lucrare de reabilitare, urgent. Dar ce sa ceri de la unii ce visează frumos in timp ce ne scufundam in gunoaie…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.