Dragoș Moldovan a revenit în fața publicului: „Noi, în general nu cântăm...

Dragoș Moldovan a revenit în fața publicului: „Noi, în general nu cântăm cover-uri, dar de această dată, ne-a luat valul puțin“

0
DISTRIBUIȚI

Câștigătorul concursului Vocea României, Dragoș Moldovan a revenit în fața publicului timișorean vineri seara la Manufactura cu un concert plin de savoare, compozițiile interpretului care anul trecut și-a lansat și primul EP fiind primite cu aplauze binemeritate de publicul care a asistat la acest eveniment. Spre surprinderea celor aflați la fața locului, artistul a interpretat și câteva piese din repertoriul Whitesnake, Bon Jovi și AC/DC la bis, iar alături de el s-a aflat și noul basist al acestui proiect, Victor Miclăuș.

„După câteva amânări din cauza pandemiei, am reușit să susținem acest concert. Din cauza restricțiilor care s-au schimbat de la săptămână la săptămâna a trebuit să amânăm de multe ori această cântare. A fost super super mișto și concertul și publicul, ne-a fost foarte dor să urcăm pe scenă. L-am avut alături de noi pe basistul Victor Miclăuș care cred că a a dat un mare plus și ne bucurăm să începem colaborarea cu el. Noi, în general nu cântăm cover-uri, dar de această dată, ne-a luat valul puțin și am zis să cântăm cu publicul câteva din piesele care ne-au inspirat ca artiști“, a spus artistul despre acest concert.

Alături de activitatea sa în proiectul Dragoș Moldovan, artistul și-a descoperit și pasiunea sa pentru muzica clasică. Câștigătorul concursului Vocea României, a apărut în opereta Silvia, care a fost prezentată publicului în luna decembrie a anului trecut, pe scena din Piața Libertății, evenimentul find inclus în cadrul manifestărilor organizate cu ocazia Târgului de Crăciun organizat de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara. Opereta a fost interpretată de studenții Universității de Vest – Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, sub îndrumarea conf. univ. dr. Mariana Șarba.

„În vara anului 2020 m-am apucat să studiez muzică clasică cu doamna profesoară Mariana Șarba, de la Facultatea de muzică. E greu de spus de unde vine această pasiune, cred că pur și simplu este acolo. La sfârșitul anului trecut, alături de colegii mei de la Facultatea de Muzică și Teatru, am reușit să punem în scenă opereta Silvia, iar în februarie la Arad, am susținut aceiași operetă, de dată asta însă fiind acompaniați de o orchestră profesionistă, mai exact orchestra Filarmonicii din Arad, sub bagheta dlui dirijor Hermann Szabolcs.


A fost un spectacol la care s-a lucrat cu mai multă atenție «la detalii» să spun așa, deoarece pe lângă pregătirea muzicală de care s-a ocupat doamna Șarba am avut și ajutorul regizorului Nicu Brânzeu cât și ajutor tot pe partea de pregătire muzicală din partea profesoarei Silviana Cirdu (acompaniament pian). În viitorul apropiat sperăm că în această formulă să ieșim cu câteva noi producții și să ajungem pe cât mai multe scene. Încă nu știu cum voi îmbina aceste două stiluri, deloc ușoare și deloc asemănătoare din punct de vedere al tehnicii vocale folosite, dar sper, că într un mod sau altul voi reuși să merg pe ambele drumuri la cel mai înalt nivel“, spune Dragoș Moldovan.

Foto: D&D Foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.