Dublă lansare de carte: Ștefan Dandu prezintă textele sale pentru „muzichii” timișorene

Dublă lansare de carte: Ștefan Dandu prezintă textele sale pentru „muzichii” timișorene

0
DISTRIBUIȚI
Ștefan Dandu Foto: Johnny Bitea

Amatorii de cultură și muzică sunt așteptați la o dublă lansare de carte cu Ștefan Dandu, evenimentul urmând să se desfășoare marți, 29 martie, de la ora 17, la Casa Artelor din Timișoara. Cu această ocazie cei interesați vor avea parte de lansarea cărților „Regele Șopârlă“ în prezentarea lui Ilie Chelariu și „Texte pentru muzichii timișorene“, care va fi prezentată de Mimo Obradov.

„Acum 40 de ani am fost conectat la formația Univers prin intermediul regretatului Nae Tarnoczi.


Am ajuns să-l cunosc pe Arpad Kajtar, care pe vremea aceea era angajatul Teatrului Maghiar, împreună cu band-ul. Trebuiau să cânte, să aducă bani instituției, cum era pe vremea aceea. La un moment dat mi-a zis că trebuie să facem o chestie rapidă. L-am întrebat cât de rapidă și mi-a zis: în șapte zile. Drept urmare, în șapte zile s-au creat 11 piese. Nae nu a reușit să învețe acele 11 piese, în schimb Gheorghe Moșoarcă le-a învățat. Și a cântat fără să le citească de pe hârtie, căci Arpi Kajtar spunea că la el în formație nu se cântă cu stativ, ăla e pentru începători“, și-a amintit Ștefan Dandu cu ocazia lansării albumului formației timișorene Univers, pe textele sale, care a avut loc în 2019 la Reflektor Venue.

Ștefan Dandu este o figură binecunoscută în rândul melomanilor din Timişoara şi nu numai, mai ales datorită versurilor pe care le-a scris de-a lungul anilor pentru formaţii ca Locatarii, Pro Musica sau Kempes.

Cu cinci ani în urmă, Ştefan Dandu a lansat cartea „Crochiuri crocante“, în cadrul unui eveniment care a beneficiat de un recital susţinut de Marius Iacovania şi Traian Neagu şi de proiecţia filmului „Recviem pentru Efemeride“ de Gheorghe Şfaiţer, în care apar printre alţii Dixie Krauser, Tavi Iepan, Alexander Buju Ternovics, Gabriel Kelemen, Camil Mihăiescu, Ioan Jebelean, Ion Epure, Liviu Apetrei, Radu Cristuinea, Corneliu Scwartz Calboreanu, Lucian Nagy, Adelina Mihăiescu, Gina Vladuţă, Frederike Seithel, Mariana Nagy, Mariana Krauser, Simona Cristuinea, Dan Murărescu, Dan Avramescu, Radu Asanache şi Borco Ilin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.