A fost desemnată firma care va construi un nou terminal pentru pasageri...

A fost desemnată firma care va construi un nou terminal pentru pasageri la Aeroportul Timișoara, în valoare de aproape 90 de milioane de lei

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1364618054">

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara va avea anul viitor un nou terminal pentru pasageri.

„Astăzi a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și construcția terminalului de plecări curse externe. După semnarea contractului, constructorul român trebuie să finalizeze lucrările până la data de 31 decembrie 2023. Finanțat din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat și din veniturile proprii ale aeroportului, contractul a fost atribuit la o valoare de 88,99 de milioane de lei”, a transmis, vineri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Noul terminal va avea o suprafață construită de 12.000 mp, șase filtre de securitate, 18 ghișee check-in și șase porți de scanare automată a documentelor.

Construcția va completa terminalul de Sosiri Curse Externe, care este deja în exploatare din luna iulie 2021.

Oferta câștigătoare este cea depusă de SC CONCELEX SRL din București.

În continuare este în procedură licitația pentru achiziționarea serviciilor de dirigenție de șantier pentru supervizarea lucrărilor de construcție la noul terminal. Valoarea estimată a contractului este de 600.000 lei fără TVA, iar patru firme interesate și-au depus ofertele până ieri. Desemnarea se va face cel târziu până la data 26 aprilie 2022.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.