Dominic Fritz, printre cei 100 de primari europeni care lansează un apel...

Dominic Fritz, printre cei 100 de primari europeni care lansează un apel către statele UE pentru a forța oprirea atacului Rusiei asupra Ucrainei

0
DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz se alătură apelului de la Mariupol, prin care 100 de primari din Europa cer statelor UE să acționeze imediat, astfel încât „să forțeze deschiderea de coridoare umanitare reale în Ucraina de către armata rusă, să acționeze în solidaritate și cu rapiditate pentru a lua decizii cu privire la primirea și integrarea refugiaților”.

Semnatarii mesajului mai cer, de asemenea, ca toate statele europene să înceteze orice raport comercial cu Rusia.

Solidaritatea europeană cu privire la acest război este esențială, iar statele europene trebuie să acționeze pentru a opri pierderile de vieți, spune comunicatul celor 100 de edili-șefi din Europa.

Numărul primarilor care aderă la acest apel este în creștere constantă.


Printre cei care au semnat se numără și primarii din Manchester, Lyon, Lisabona, Varșovia, Barcelona, Florența, Mannheim. Aceștia condamnă ferm acțiunile Rusiei și cer eliberarea imediată a tuturor celor care au fost capturați, reținuți și, cel mai probabil, torturați, inclusiv a primarilor din Melitopol și Dniprorudne.

„Timișoara este un oraș european și aparține unui stat membru al Uniunii Europene. Principiile la care aderăm sunt principiile liberale și democratice, care stau la baza instituțiilor noastre și permit și întrețin pacea între noi. Acesta este motivul pentru care putem trăi împreună, stat lângă stat, om lângă om. Acțiunile Rusiei nu pot fi tolerate, iar solidaritatea noastră este cu cei care suferă din cauza unui dictator și agresor, lipsit de rațiune”, transmite primarul Dominic Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.