Îndemn la lectură și mesaj de susținere a proiectului Timișoara Capitală Europeană...

Îndemn la lectură și mesaj de susținere a proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii, la Clubul „Marile Cărți”

0
DISTRIBUIȚI

Clubul „Marile Cărți”, care sărbătorește un an de la înființare, pregătește un cadou iubitorilor de carte în prag de primăvară, o pledoarie pentru lectură și un mesaj de susținere a proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii, prin evenimentul „Libertatea și sufletul Europei”, care va avea loc în 10 martie, de la ora 18.30, în Sala Barocă a Muzeului Național de Artă din Timișoara, intrarea fiind liberă.

„Într-o vreme în care nu se mai pune accentul pe bogăția sufletească și spirituală, clubul „Marile Cărți” cultivă reîntoarcerea la textele fundamentale ale culturii occidentale. Conferința de la Timișoara se înscrie în prioritățile și obiectivele noastre, fiind în același timp un act de încurajare a lecturii, cât și de susținere a titlului de Capitală europeană a Culturii în 2023, câștigat de Timișoara”, spun reprezentanții clubului.

Evenimentul își propune redescoperirea sufletului Europei prin prisma operelor a trei autori esențiali, mereu actuali și autentici: Marc Aureliu – împărat filozof care a dovedit că un conducător poate fi și un înțelept luminat, Dostoievski – romancier genial care s-a opus despotismului autoritar cu prețul condamnării sale la moarte și C.


S. Lewis – savant de renume și scriitor inspirat în ființa căruia știința și religia au coexistat armonios. Vor vorbi despre moștenirea pe care ei au lăsat-o marelui canon cultural european dr. Mihail Neamțu, conf. univ. dr. Lavinia Tec, conf. univ. dr. Claudiu T. Arieșan și conf. univ. dr. Claudiu Mesaroș.

În cadrul acțiunii va fi lansată și cartea „Iisus la Niceea”, al cărei autor, Mihail Neamțu, este de asemenea fondator al clubului „Marile Cărți”. Ateism global sau creștinism universal? – Momeala morții și Tânărul pescar: Cum a biruit Mesia răutatea lumii? – Când Isus nu e Hristos. Evanghelia după Liiceanu – sunt doar câteva dintre temele abordate în rândurile cărții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.