Indieni care au trecut de la statutul de migranți la cel de...

Indieni care au trecut de la statutul de migranți la cel de călăuze, capturați de Poliția de Frontieră. Ce a făcut unul dintre inculpați după ce a fost arestat la domiciliu

0
DISTRIBUIȚI

Autoritățile au reținut mai mulți cetăţeni din India, implicați în săvârșirea infracțiunii de trafic de migranţi.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Biroului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiş și al Sectorului Lunga, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au monitorizat mai multe călăuze.

De la sfârșitul lunii februarie, polițiștii de frontieră  au stabilit că indienii adăposteau în diferite locații conaționali pe care apoi îi ajutau să treacă ilegal frontiera.

În data de 26 februarie, în urma unor acțiuni preventive, au fost opriți și legitimați în Timişoara, doi cetățeni din India, care nu își justificau prezența în zonă, fapt pentru care au fost conduși la sediul ITPF Timişoara pentru verificări.

În continuarea cercetărilor, în data de 27 februarie, poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Timiş au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară emis de Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiş, la un imobil din Timişoara.

În timpul percheziției efectuate au fost descoperite în imobil  15 persoane din India, parte dintre ele cu documente temporare de identitate pentru solicitanții de azil.

În urma investigațiilor efectuate și a audierii celor în cauză, a rezultat faptul că două persoane, K.A.


şi S.J., cetăţeni indieni, au închiriat imobilul din Timișoara cu scopul de a adăposti conaţionali şi de a-i ajuta să treacă ilegal frontiera.

Cei doi sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar față de K.A., cetățean indian, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiş a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile și pentru S.J., s-a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 zile.

Câteva zile mai târziu, în 6 martie, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Lunga au depistat pe DN 59 C, între localitatea Teremia Mare și Comloșu Mare, trei persoane, doi adulți şi un minor, care se deplasau spre linia de frontieră.

Persoanele au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate, a rezultat că  una dintre persoane este S.J., care a încercat să treacă ilegal frontiera în scopul sustragerii de la tragere la răspundere penală sau de la executarea unei pedepse ori a unei măsuri educative privative de libertate având în vedere că pe numele său era emisă măsura arestului la domiciliu.

Persoana în cauză a fost preluată de polițiștii din cadrul  I.P.J. Timiş, iar în data de 8 martie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.