Juniorii timişoreni nu lipsesc din selecţionata de futsal U19. România trebuia să...

Juniorii timişoreni nu lipsesc din selecţionata de futsal U19. România trebuia să o înfrunte în calificări şi pe Rusia

0
DISTRIBUIȚI
Foto: frf.ro

Echipa naţională de futsal sub 19 ani se pregăteşte la Târgu Mureş pentru turneul de calificare la Euro 2022. Selecţionerul Robert Lupu mizează pe trei jucători de pe Bega, dintre care doi îi sunt elevi la CFR Timişoara.

Marius David, Alexandru Trifa (ambii de la CFR) şi Alexandru Tarabic, ultimul de la Ripensia, dar care pe teren redus evoluează pentru CFR Tr. Severin, fac parte din lotul naţional U19.

România e gazda grupei a 5-a a Main Round-ului de calificare la Euro şi le va înfrunta pe Georgia (16 martie) şi Slovacia (18 martie).


A patra echipă din grupă, Rusia, nu va putea participa, grupările din această ţară fiind excluse din competiţii din cauza războiului. EURO 2022 are loc la Jaén, Spania, în perioada 3-10 septembrie 2022.

„Ne aflăm la Târgu Mureș de sâmbătă, unde pregătim foarte serios meciurile de săptămâna viitoare din preliminariile pentru EURO 2022. Avem toate condițiile, așa că ne putem concentra pe ceea ce avem de făcut. Suntem cu toții foarte motivați și determinați, mai ales că meciurile se vor disputa acasă, la Târgu Mureș. E un avantaj important pentru echipa noastră. La U19, factorul psihologic este unul nu important, ci determinant. Statutul de gazdă ar putea ajuta echipa noastră la acest capitol. Avem trei jucători noi față de acțiunile noastre precedente. Este vorba despre Alexandru Tarabic, Miklós Árpád și Péter Miklós. Sunt cei mai buni juniori din țară. Ne-au ajutat în cristalizarea lotului pentru aceste preeliminarii și meciurile turneului final al Cupei României U19. Știm mai puține amănunte despre Georgia, primul nostru adversar. Cunoaștem însă mai multe despre echipa Slovaciei, care, după părerea mea, e mai bună. Avem înregistrări ale meciurilor echipei Slovaciei. Ne așteaptă două confruntări tari, importante pentru această generație. Ne dorim cu toții să ne calificăm, în premieră, la Campionatul European de futsal”, a spus Robert Lupu, citat de frf.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.