Kindlein, Pădurariu, Cătană – un trio blues progresist avangardist din Timişoara

Kindlein, Pădurariu, Cătană – un trio blues progresist avangardist din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Trei figuri cunoscute în spectrul muzical local din Timișoara vor susține un concert în premieră sub numele de Kindlein, Pădurariu, Cătană în cadrul ediții de primăvară a evenimentului Urban Blues Fest care va avea loc luna viitoare. Trioul care se descrie ca fiind „blues progresist avangardist de Timișoara“ este format din Emil Kindlein (chitară, muzicuță, voce), Cristina Pădurariu (flaut, voce) și Sergiu Cătană ( electronice, percuție).

„Am cântat în duo cu Cristina Pădurariu în 2015 la Casa Artelor. Pentru mine a fost un concert de suflet: atmosferă, emoție, groove. Mi-am tot dorit de atunci să cântăm din nou împreună. Acum cu Sergiu la tobe cred că avem o formulă rotundă. Din punct de vedere muzical proiectul e deschis. La începutul unei colaborări nu obișnuiesc să pun limite. Mai degrabă mă las dus de energia creativă în zone neașteptate. Dacă știu deja direcția, dacă știu de la început unde o să ajung e prea puțin pentru mine. În arte nu-i ca-n business. Stilul muzical va fi cu siguranță impregnat de felul in care suntem noi cei trei. Fiecare colaborare muzicală de până acum ne-a influențat. Ne-am dezvoltat cu fiecare formulă cu care am cântat. Vor fi cu siguranță in influențe din rock, folk, jazz, etno. Pregătim un program pentru Urban Blues Fest de la The Pub Universităţii care va avea loc în aprilie.


Pot să zic că va fi un fel de blues progresist avangardist așa ca-n Timișoara. Căntăm în general piese proprii. Dar nu pot promie că nu ne scapă și-un blues clasic“, a spus Emil Kindlein despre acest nou proiect.

Concertul va avea loc sâmbătă, 16 aprilie în cadrul Urban Blues Fest care se va desfășura la The Pub Universităţii din București, evenimentul din capitală fiind deasemenea gazda lansării oficiale a cărții Blues Made in Romania, de Radu Lupașcu.

Sergiu Cătană a colaborat în trecut cu o serie de artiști printre aceștia numărându-se Sebastian Spanache, Dan Alex Mitrofan, Pedro Negrescu, Nicolas Simion, Petre Ionutescu,, Alexandrina,
Blazzaj,, Dara project, Meliting Carousel, Paper Jam, Mud Boulevard, Brigada Artistica Urbană, Persona sau Fragmental iar Cristina Pădurariu este cunoscută melomanilor datorită colaborărilor ei cu Eldad Tarmu, Horea Crișovan, Ilie Stepan, Matt Darrieau, Spyros Kolliavasilis sau Raul Kușak.

În 1995 Emil Kindlein a pus bazele formației Deocamdată cu care a lansat albumul de debut „21′34” – album de prezentare” cu care a obținut un an mai târziu premiul al treilea la festivalul Om Bun. În 2001 a pus bazele Centrului Cultural Gong proiect care a derulat peste 60 de concerte , 40 de proiecţii, expoziţii de artă plastică, spectacole de teatru și workshop-uri iar în același an a pus bazele formației For Sale. În 2005 a înregistrat și mixat discul „Quijote” al Adei Milea editat de casa de discuri A&A Records iar în 2009 a format duo-ul „Acoustica” împreună cu Daniel Silvian Petre. În 2013 a lansat câteva microfoane de argint realizate după un concept original care mai apoi au fost expuse și în Austria și a pus bazele festivalului Analog Mania, care anul trecut a prilejuit o expoziție la Casa Tineretului, cu lucrări ale unor artiști din Marea Britanie, Austria, Croația, Georgia, Germania, Iran, Serbia, Spania și România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.