Licitația pentru reabilitarea termică a blocurilor, relansată de Primăria Timișoara

Licitația pentru reabilitarea termică a blocurilor, relansată de Primăria Timișoara

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-616055663">

Zilele acestea, Primăria Timișoara reia procedurile de achiziție publică pentru reabilitarea termică a primelor două imobile din totalul celor 60 de blocuri rămase de executat, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Este vorba despre imobilul situat pe strada Arieș nr. 20, cu 120 de apartamente, construit în anul 1978, respectiv cel de pe Splaiul Nicolae Titulescu nr. 10A, cu 72 de apartamente, construcție datând din anul 1970.

Valoarea estimată a lucrărilor de execuție este de 2,4 milioane de lei pentru primul bloc de locuințe, respectiv 1,4 milioane lei pentru cel de-al doilea fără TVA.

Acest lucru este posibil ca urmare a finalizării procedurii de revizuire a documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico economici – faza PT, în sensul modificării soluției tehnice din panouri de tip sandwich în vată minerală, precum și actualizării devizelor, conform cu noile prețuri practicate pe piața materialelor de construcții.

Astfel, în scopul creșterii eficienței energetice a celor două imobile sunt prevăzute mai multe tipuri de lucrări, respectiv: înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei corespunzătoare accesului în bloc, cu tâmplărie termoizolantă, iar tâmplăria trebuie dotată cu dispozitive/fante/grile pentru aerisire și evitarea apariției condensului; închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv termoizolarea termică a parapeților sau înlocuirea acestora cu panel PVC; termo-hidroizolarea planșeului peste ultimul nivel; izolarea termică a planșeului peste subsol și lucrări conexe de tipul: reparații, trotuar perimetral, finisaje etc.

Primăria Timișoara a semnat 18 contracte de finanțare europeană prin POR 2014-2020, în care sunt cuprinse 68 de blocuri, termenul maxim de implementare fiind 31 decembrie 2023.

În prezent, se află în curs de finalizare procedura de revizuire a documentațiilor tehnico-economice pentru alte 20 de blocuri, urmând ca cele 38 rămase să parcurgă aceeași procedură.

Reabilitarea termică a blocurilor a fost un subiect „fierbinte” în fosta administrație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.