MApN avertizează asupra unui fake news lansat de presa din Rusia

MApN avertizează asupra unui fake news lansat de presa din Rusia

0
DISTRIBUIȚI

Presa rusă a acreditat de câteva zile ideea că armata ucraineană ar fi lovit două avioane NATO pe teritoriul României, confundându-le cu avioane ruseşti. Nimic mai fals! Iar confirmarea vine şi de la Forţele Aeriene Române.

„Cu privire la informațiile vehiculate în presă, prin care se acreditează ideea că aeronavele prăbușite în cele două evenimente aviatice din data de 02.03.2022 „ar fi fost doborâte de o baterie de rachete sol-aer S-300”, facem următoarele precizări: Afirmația este în totalitate FALSĂ.


– „Informația” la care se face referire nu reprezintă altceva decât o dezinformare provenită din mass-media online rusă și nu are nicio legătură cu fapte sau evenimente reale.

Ministerul Apărării Naţionale a comunicat cu maximă transparență informațiile referitoare la cele două accidente. Din ordinul ministrului apărării naţionale a fost numită o comisie de investigare tehnică pentru cercetarea împrejurărilor producerii acestor accidente aviatice. Totodată, potrivit procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar şi au fost sistate zborurile de instrucţie cu aceste tipuri de aeronave, până la finalizarea anchetei de specialitate. Precizăm că în urma verificărilor efectuate până în acest moment de către comisia de investigare competentă, nu au fost constatate elemente care să indice un posibil impact cu un proiectil sau rachetă”, se arată într-un comunicat al Forţelor Aeriene Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.