Noile ateliere pentru decoruri ale Teatrului Național din Timișoara vor putea produce...

Noile ateliere pentru decoruri ale Teatrului Național din Timișoara vor putea produce inclusiv pentru țările învecinate

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul Național din Timișoara sărbătorește Ziua Mondială a Teatrului cu noi investiții, unele proiecte ale teatrului timișorean în infrastructura culturală fiind finanțate de Ministerul Culturii.

Sala 2 a teatrului național, care funcționează de paispezece ani, a fost deja transformată dintr-o ruină într-un spațiu de joc modern, cu finanțare obținută de la minister, devenind un remarcabil spațiu cultural al orașului.

Un alt proiect-pilot important al teatrului este înființarea atelierelor fabricii de decoruri, care se construiesc în cartierul Freidorf, fiind concepute ca o linie de producție și asamblare cu o capacitate de producție de trei decoruri concomitent.


Dotarea atelierelor cu echipamente profesionale reprezintă începutul unei industrii meșteșugărești noi – industria meșteșugarului de teatru. După dotarea cu echipamentele necesare, atelierele fabricii de teatru va avea capacitatea de a produce, și în afara necesarului propriu, decoruri de teatru atât pentru piața locală și națională, cât și pentru teatre din țările învecinate, și vor avea un rol benefic și pentru viitoarea capitală culturală.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.