O familie a încercat să treacă frontiera de vest cu copiii ascunși...

O familie a încercat să treacă frontiera de vest cu copiii ascunși în portbagajul mașinii

0
DISTRIBUIȚI

Cu gândul la… Germania, doi părinți și-au ascuns copiii în portbagaj deoarece nu au fost în stare să le facă actele.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat doi cetățeni români care au încercat să iasă din țară cu cei trei copii ai lor, pe care i-au ascuns în portbagajul maşinii, deoarece nu aveau documente de călătorie valabile pentru aceştia.

Duminică, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui autovehicul, alături de care călătorea ca pasager, soţia lui.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control fizic al mijlocului de transport şi au descoperit, în interiorul portbagajului, ascunși sub mai multe pături, trei copii, cetățeni români.


În urma verificărilor derulate cu privire la persoanele în cauză, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni români, o familie formată din părinți și cei trei copii ai acestora, în vârstă de 6, 7 și 11 ani.

Adulții au declarat că au procedat la această metodă deoarece doi copii aveau pașapoartele expirate, iar unul nu avea documente de călătorie și îşi doreau să ajungă în Germania. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare sub aspectul săvârșirii infacțiunii de participatie improprie la tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmează să fie luate măsurile legale ce se impun.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.