Paznicii de la muzeele aflate sub tutela CJ Timiș vor fi îmbrăcați...

Paznicii de la muzeele aflate sub tutela CJ Timiș vor fi îmbrăcați după un concurs de design vestimentar

0
DISTRIBUIȚI

Cele trei muzee timișorene finanțate de Consiliul Județean Timiș doresc ca pentru aceste instituții culturale să fie creată o uniform unică, elegantă, care să inspire atât încredere cât și respect față de vizitatori, și lansează o competiție de design vestimentar la care sunt invitați să participe designerii și creatorii de modă care au idei vestimentare inedite pentru uniformele personalului de securitate.

Concursul de creație vestimentară „TMuseums ARTguard”, lansat de Muzeul Național de Artă Timișoara și  Facultatea de Arte şi Design, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Banatului şi Muzeul Satului Bănăţean, se va desfășura în perioada 11 martie-11 aprilie 2022, noile uniforme urmând să fie destinat personalului de pază al celor trei muzee, conform unei cerințe specifice.

„Dincolo de material, croi, culoare și structură, uniforma este un simbol ce a reprezentat dintotdeauna valori legate de apartenență, tradiție și coduri de conduită.


Personaje care se păstrează în rolul secundar în sălile de expoziții, agenții de pază sunt indisponibili în funcționarea spațiilor culturale, iar imaginea lor este importantă. Ei asigură menținerea siguranței operelor de artă și sunt un factor semnificativ în relația cu publicul”, au transmis reprezentanții muzeului de artă, care au folosit incorect descrierea „indisponibili”, intenția fiind probabil de a-i descrie pe paznici drept indispensabili.

Persoanele interesate să participe la această competiție (designeri, creatori de modă, oameni cu idei vestimentare inedite) se pot înscrie la concurs în perioada 11 martie – 01 aprilie 2022. Intrarea în competiție se face exclusiv online, prin completarea formularului accesibil la https://forms.gle/CgoQj5ate7XpLdFE9. Cerințele și specificațiile tehnice sunt disponibile la aceeași adresă.

Câștigătorul concursului va fi anunțat în data de 11 aprilie 2022 și se va bucura atât de posibilitatea de a-și promova creativitatea prin noile uniforme, cât și de mai multe premii din partea organizatorilor și partenerilor competiției. Totodată, în acest proiect comun, Muzeul Național de Artă Timișoara oferă câștigătorului ocazia realizării unei expoziții personale de design vestimentar în spațiul virtual, sub egida muzeului, iar Consiliul Județean Timiș acordă ca premiu un abonament de șase luni în parcarea de la Hotel Timișoara. De asemenea, toate cele trei muzee implicate în proiect vor acorda ca premiu un tur ghidat pentru câștigător împreună cu 15 prieteni, cât și cinci abonamente unice lunare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.