Peste 300 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în Timiș în...

Peste 300 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în Timiș în ultimele 24 de ore, din puțin peste 2.000 de teste. Coeficientul infectărilor continuă să scadă

0
DISTRIBUIȚI

Prefectura Timiș a anunțat că, în ultimele 24 de ore, în județ au fost confirmate 305 cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV2, care provoacă boala COVID-19, din 2.018 teste efectuate (din care 1.023 teste rapide). Din totalul persoanelor identificate pozitiv în ultimele 24 ore la nivelul județului Timiș, 42 au vârsta sub 18 ani.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este în Timiș de 4,47 (față de 4,6 ieri și 4,73 marți).

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Timiș au fost administrate 695.994 doze vaccin împotriva virusului SARS-CoV2. Numărul persoanelor vaccinate complet împotriva COVID-19, de la debutul campaniei și până în prezent, în centrele de vaccinare din județul Timiș este de 327.702. În total au fost administrate 116.505 doze de rapel Doza 3. Din totalul dozelor administrate până în prezent, s-a înregistrat un procent de 0,03% reacții post-vaccinale, de intensitate scazută spre moderată (155 reacții în total).

În această dimineață, în spitalele din județ erau internate 120 de persoane confirmate sau suspecte cu COVID 19, dintre care 28 la Terapie Intensivă.


În ultimele 24 de ore a fost raportat un singur deces survenit în urma complicațiilor provocate de coronavirus, ceea ce înseamnă că bilanțul pe Timiș ajunge la 2.011 de morți, de la începutul pandemiei.

DSP Timiș a anunțat astăzi că opt focare sunt active și se află în supraveghere epidemiologică, între care cinci secții ale Spitalului Județean Timișoara, după cum urmează:

SPITALUL JUDEȚEAN „Pius Brînzeu” TIMIȘOARA – 6 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
SPITALUL JUDEȚEAN „Pius Brînzeu” TIMIȘOARA – 4 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 7 TIMIȘOARA – 3 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
COLEGIUL NAȚIONAL „Carmen Sylva” TIMIȘOARA – 5 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
SPITALUL JUDEȚEAN „Pius Brînzeu” TIMIȘOARA – 3 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
SPITALUL JUDEȚEAN „Pius Brînzeu” TIMIȘOARA – 7 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
CĂMIN PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE JIMBOLIA – 23 cazuri confirmate – Focar în supraveghere;
SPITALUL JUDEȚEAN „Pius Brînzeu” TIMIȘOARA – 6 cazuri confirmate – Focar în supraveghere.

Autoritățile precizează faptul că în cazul focarelor din unitățile de învățământ este vorba despre una sau mai multe clase afectate, nu de întreaga unitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.