Suporterii insistă pentru construirea unui nou stadion şi alte măsuri urgente. A...

Suporterii insistă pentru construirea unui nou stadion şi alte măsuri urgente. A fost lansată petiţia-manifest „Respect pentru sportul timişorean”

5
DISTRIBUIȚI

Suporterii de pe Bega nu s-au mulţumit doar cu atragerea atenţiei şi acel marş simbolic din urmă cu două săptămâni. Druckerii, cunoscuţi în primul rând ca susţinători voluntari ai echipei de fotbal Politehnica, au lansat o petiţie-manifest online în care-şi exprimă dorinţa majoră ca autorităţile să vină în sprijinul sportului timişorean, în primul rând prin construirea unui stadion de mare capacitate şi a unei săli polivalente moderne.

Cele două obiective de dimensiuni mari şi costuri pe măsură, nu sunt evidenţiate degeaba. Banatul a ajuns sub judeţe mai sărace din Oltenia sau Muntenia la acest capitol. Hotărârea fanilor a fost poate întărită după vizita noii arene din Giuleşti. Până acum politicienii locali/judeţeni nu au părut prea mişcaţi de dorinţa iubitorilor de sport. Activitate asupra căreia autorităţile au o viziune limitată, mai mult îndreptată spre sportul de masă, fără a vedea restul beneficiilor, inclusiv cele de imagine, de care până nu cu foarte mulţi ani în urmă inclusiv Timişoara avea parte.

„Timișoara a rămas la coada investițiilor autorităților în sport. Și asta nu de azi, de ieri, ci de mai bine de 30 de ani. În afara unor inițiative private care au încercat să redea gloria de altă dată pe care Timișoara sportivă o avea, sprijinul autorităților – manifestat prin susținere financiară sau investiții în infrastructură – a fost aproape inexistent”, se arată în textul petiţiei de pe druckeria.ro.

Foto: druckeria.ro

„În societatea civilă și între iubitorii de sport din orașul nostru există foarte multă frustrare și tensiune pe această temă.


Ani de zile de frecușuri politice, războaie surde și orgolii nestăvilite ne-au adus acum în situația în care echipe care fac investiții private mari nu au unde să se antreneze sau să participe în competițiile naționale sau internaționale oficiale. E de notorietate cazul echipei de rugby care a pierdut la masa verde un meci internațional deoarece instalația de încălzire a gazonului de la Dan Păltinișanu nu funcționa în realitate, ci doar pe hârtie. Recent, un alt club de fotbal din Timișoara a pierdut, tot ”la masa verde”, un joc de campionat deoarece instalația de nocturnă a cedat de două ori în jumătate de oră. Se cunoaște, de asemenea, problema echipelor care practică sporturi în sală, ce sunt nevoite de multe ori să împartă pozițiile de antrenament și să își planifice cu atenție jocurile în bătrâna sală Olimpia, astfel încât să nu se suprapună. Sunt doar câteva exemple ale nepăsării și delăsării existente în orașul nostru, în materie de susținere pentru sport”, se subliniază în continuare.

„Toate acestea trebuie să se schimbe. Timișoara vrea respect. Noi vrem respect. Avem nevoie urgentă de înțelegere, respect și bun simț, în egală măsură în care avem nevoie de investiții masive și urgente, din toate sursele posibile…”, punctează druckerii.

Petiţia solicită:

  • Acord politic consistent, nu doar de fațadă, între toți actorii politici din Timișoara și Timiș, cu scopul susținerii proiectelor sportive ale regiunii
  • Lobby susținut și asumat din partea tuturor parlamentarilor de Timiș pentru implementarea proiectelor de infrastructură sportivă mare, care beneficiază de finanțare din bugetul de stat
  • Declararea noului stadion al Timișoarei obiectiv prioritar de interes maxim, despre acest proiect vorbindu-se de mai bine de 20 de ani
  • Susținere sporită, eficientă, transparentă și legală, din partea autorităților locale și județene pentru sectorul sportiv juvenil – sumele oferite în prezent sunt ridicole, în raport cu necesitățile unui club sportiv profesionist (acestea fiind în marea lor majoritate private, în Timișoara și aflându-se într-o competiție neloială cu inițiative susținute în mare parte din bani publici)
  • Susținere publică, asumată și constantă din partea autorităților pentru cluburile sportive care încearcă să facă performanță, indiferent de sport

„Dacă ești de acord cu ideile propuse de noi, arată-ți susținerea simbolică prin semnarea acestei petiții. Vom continua și ne vom intensifica demersurile făcute pe lângă autoritățile locale, județene și naționale prin care încercăm sensibilizarea acestora și deblocarea proiectelor sportive de orice fel care zac de prea multă vreme închise în sertare”, se concluzionează la final.

Petiţia este disponibilă AICI.

5 COMENTARII

  1. Pentru ce stadion de mare capacitate ? Pentru doua echipe vai de capul lor, care se lupta pentru evitarea retrogradarii in liga a treia ? Nu multumesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.