Politehnica vrea un plan concret pentru rezolvarea problemei stadionului. Florin Drăgan: „Nu...

Politehnica vrea un plan concret pentru rezolvarea problemei stadionului. Florin Drăgan: „Nu o masă politică, ci să ne asumăm nişte lucruri”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

CJ Timiş a decis închiderea stadionului „Dan Păltinişanu” după ce nocturna a căzut la Poli – Petrolul. Conducerea clubului alb-violet avertizează că această măsură poate însemna cel mai greu baraj în aspiraţiile echipei la promovare în viitorul sezon, dar şi o problemă majoră pentru toate echipele din oraş care-şi propun performanţa. Florin Drăgan, rectorul Univ. Politehnica şi membru în conducerea clubului, aşteaptă ca în curând să existe acea masă rotundă împreună cu autorităţile locale şi judeţene iar soluţia, fie ea şi temporală, să fie abordată de urgenţă.

În condiţiile în care „Dan Păltinişanu” rămâne închis, Politehnica va trebui să joace următorul meci acasă, care sigur va fi televizat, pe „Ştiinţa”, unde e un adevărat şantier în jurul terenului. „Evenimentul de săptămâna trecută a fost total neplăcut pentru club, dar şi pentru tot oraşul, județul. Am reuşit să ne facem de râs la nivel naţional. Asta e situația. Trebuie să spunem pentru că așa a fost. Să apari seara la televizor, să se stingă luminile, la TIMIȘOARA! E destul de trist. Nu e o situație care durează de doi ani sau patru ani. E o situație care se intâmplă de 20-30 de ani – infrastructura sportivă – şi, dacă nu vom reuşi să strângem pe toată lumea la o masă, nu vom mai avea prea mult pe partea de fotbal. Decât ce poate să ţină Politehnica prin bazele ei, alte sporturi mai mult. Avem noroc că Ştiinţa trebuia să intre în lucru cu acea tribună. Ţinând cont că au crescut preţurile materialelor ce construcţie, nu va putea intra… vom juca acolo. Dar ăsta e norocul, vă daţi seama. S-a întârziat începutul lucrărilor. Vom juca acolo, în condiţiile în care jucăm următorul meci (acasă) televizat, cu Hermannstadt. Se va vedea şi lucrarea de la Colterm, se va vedea tot, cum arată, nu ştiu dacă va fi foarte ok”, a declarat Florin Drăgan.

Conducătorii Politehnicii nu s-au putut întâlni în această perioadă cu Alin Nica, preşedintele CJ Timiş fiind plecat la celebra expoziţie de la Dubai, dar se speră că această întâlnire directă, autorităţi-cluburi, va avea loc cât mai curând.


În lipsa „Marelui oval”, soluţiile decente pe plan local şi judeţean sunt practic inexistente: „Am discutat cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean doar telefonic, pentru că acum e plecat. Noi trebuie să facem o întâlnire în care să ne asumăm nişte termene la nivel de judeţ, oraş. Şi am discutat la Prefectură, pentru că sunt implicări politice diferite şi noi discutăm cu toţi care pot să conteze în deciziile pe care le luăm. Am avut o discuţie şi cu Primăria. Încercăm să-i punem pe toţi la o masă. Nu doar Politehnica, încercăm să aducem şi Ripensia la acea discuţie, îi priveşte şi pe ei, şi dacă e cazul alte entităţi. Dar nu vreau o masă politică, în care să ieşim şi să spunem că totul va fi minunat. Ci vreau să ne asumăm nişte lucruri. Nu cunosc în detaliu, infrastructură, tot, unde putem juca, dar pot să zic că dacă Păltinişanu va rămâne închis, nu ştiu ce vom face… Mă refer la orice echipă. Şi în momentul de faţă nu are rost să vorbim de un an sau poate chiar doi de demolarea lui Păltinişanu, pentru că nu ştiu unde jucăm. Pe Ştiinţa nu se pune problema să jucăm în Liga I. Dacă ne propunem să mergem în Liga I şi noi ne propunem asta în sezonul viitor, nu prea ai unde să joci…”.

„Electrica”, ca backup

Florin Drăgan a vorbit azi şi despre posibilitatea ca municipalitatea să investească într-o tribună nouă la „Electrica”, astfel încât capacitatea să crească la 5-6000 de locuri în perioada în care o nouă arenă va fi în construcţie. Oricum, clubul alb-violet nu e de acord cu închiderea stadionului doar din cauza problemelor cu nocturna şi cere ca alte reparaţii, dacă sunt necesare, să fie făcute, pentru a se continua activitatea până la dărâmare.

„E adevărat, Păltinişanu are nişte probleme. Există o expertiză, dar trebuie să ne uităm pe acea expertiză, să nu luăm decizii la o zi după un eveniment neplăcut, pentru că le luăm la cald şi nu cred că sunt cele mai bune. Trebuie să căutăm o soluţie pentru a putea redeschide Păltinişanu. Că dacă nu putem să jucăm pe Păltinişanu, nu ştiu unde jucăm sezonul viitor. Bun, jucăm pe Electrica, dar maxim Liga 2, ce pretenţii poţi să ai!? Sau, să construiască Primăria o tribună acolo, să gândim un stadion de 5-6.000 de locuri, care să fie gata într-un an. Dar din toamnă nu ştiu unde vom juca cu Păltinişanu închis, dacă e închis şi se demolează e o poveste, dacă e închis şi mai stă doi ani e o altă poveste… Politehnica are oameni care pot să vadă expertiza, să înţelegem, eu cred că putem să găsim soluţii. Dacă se poate juca cu maximum 10.000 de oameni, asta e situaţia. Jucăm cum se poate cu nişte lucrări care pot fi făcute. Dar să vedem ce poate face CJ Timiş, Primăria Timişoara (…) Nu e normal să inchidem dacă a căzut instalaţia electrică”, a conchis Florin Drăgan.

Politehnica joacă duminică, de la ora 12.30, la Chiajna, în timp ce Ripensia primeşte mâine pe „Electrica”, de la ora 11, replica Brăilei, în runda a 18-a a Ligii 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.