Polițiștii de frontieră implicați în dosarul DIICOT de trafic de migranți, în...

Polițiștii de frontieră implicați în dosarul DIICOT de trafic de migranți, în continuare în activitate. Ce spune șeful Poliției de Frontieră Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

Chestorul Tiberiu Giurea, inspector-șef la Inspectoratul Teritorial de Poliție Timișoara, a vorbit astăzi despre dosarul de trafic de migranți în care DIICOT cercetează inclusiv polițiști de frontieră din cadrul structurii regionale.

Vă reamintim că, în data de 16 decembrie 2021, Pressalert.ro relata despre o operațiune de proporții a DIICOT structura centrală.

Atunci, polițiști de la DGA și de la „Crimă Organizată” au descins la sediul Poliției de Frontieră din Timișoara fiind percheziționate birourile mai multor polițiști de frontieră de la STPF Timiș, implicați în combaterea traficului de migranți și contrabandei. De asemenea, anchetatorii au descins și la locuințele mai multor polițiști de frontieră care au fost percheziționate.

Întrebat, miercuri, despre măsurile luate ca astfel de fapte să nu se mai repete, chestorul Tiberiu Giurea, inspector-șef la Inspectoratul Teritorial de Poliție Timișoara (județele Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți), a răspuns că, în acest moment, cauza se află în lucru, se află în ancheta DIICOT – structura centrală.

„Polițiștii de frontieră implicați au fost puși la dispoziție pentru că pe lângă șeful Biroului de prevenire și combatere a migrației ilegale se mai află un agent care își desfășura activitatea la Compartimentul Sprijin operativ.


Sunt puși la dispoziție, așteptăm ca în această cauză să se pronunțe DIICOT – structura centrală față de activitatea dânșilor. Polițiștii de frontieră au posibilitatea să se apere”, a precizat chestorul Tiberiu Giurea.

Șeful structurii regionale de frontieră a mai precizat că s-au derulat și se derulează în continuare activități de reinstruire a personalului pentru prevenirea faptelor de corupție.

„Instruirea personalului se face permanent. În același timp, subliniez faptul că este o răspundere personală a fiecăruia pentru faptele pe care le desfășoară. Din punctul nostru de vedere, măsurile care se dispun sunt stricte, sunt drastice. Polițiștii de frontieră implicați în dosarul DIICOT de trafic de migranți sunt prezenți în activitate, dar nu la judiciar. Personal, nu o să manifest niciodată înțelegere pentru acest gen de comportament”, a mai declarat chestorul Tiberiu Giurea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.