Pompierii au stabilit cauza incendiului care a distrus mansarda unui bloc din...

Pompierii au stabilit cauza incendiului care a distrus mansarda unui bloc din Complexul Studențesc

0
DISTRIBUIȚI

ISU Timiș a anunțat că a fost stabilită cauza incendiului care a distrus, duminică dimineața, mansarda unui bloc de pe strada Mehadia din Timișoara și a lăsat zeci de persoane fără locuință: cabluri de curent care nu au fost izolate corespunzător și care s-au supraîncălzit.

„În urma cercetărilor efectauate la fața locului, a fost stabilită cauza probabilă a incendiului de la mansarda imobilului amplasat pe strada Mehadia, nr.


12 din Timișoara. Aceasta este efectul termic al curentului electric de la conductorii electrici din podul mansardei amplasați pe material lemnos”, a transmis ISU Timiș.

Toamna trecută, autoritățile locale au schimbat regulamentul privind mansardarea blocurilor în Timișoara, introducând condiții mai stricte.

„Regulamentul propus de mine, care este astăzi în vigoare, restricționează construcția de noi apartamente tip mansardă la maximum 60% din suprafața apartamentelor de la ultimul etaj. Asta înseamnă o densitate construită mai mică și implicit un risc mai redus de propagare a flăcărilor. Mai impune dezvoltatorilor realizarea unui lift, o anumită geometrie pentru acoperiș, realizarea invelitorii din materiale incombustibile, ferestre tip mansardă, locuri de parcare și spații verzi pentru fiecare unitate construită. Tot regulamentul a fost gândit astfel încât să încurajeze calitatea proiectului și a execuției. Mansarda de pe strada Mehadia nu s-ar fi putut realiza în condițiile noului regulament”, a transmis consilierul local Răzvan Negrișanu (USR).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.