Prețurile alimentelor au atins un nivel record în februarie, la nivel mondial

Prețurile alimentelor au atins un nivel record în februarie, la nivel mondial

0
DISTRIBUIȚI

Prețurile mondiale ale alimentelor au atins un nivel record în februarie, cu un salt de 24,1% față de anul trecut, condus de o creștere a uleiurilor vegetale și a produselor lactate, a anunțat vineri agenția ONU pentru alimentație, citată de Reuters.

Indicele prețurilor la alimente al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care urmărește cele mai tranzacționate produse alimentare la nivel mondial, a înregistrat luna trecută o medie de 140,7 puncte, față de 135,4 puncte în ianuarie, revizuit în scădere.


Valoarea comunicată anterior a fost de 135,7.

Prețurile mai mari la alimente au contribuit la o creștere mai amplă a inflației, pe măsură ce economiile își revin după criza coronavirusului, iar FAO a avertizat că aceste costuri mai mari pun în pericol populațiile mai sărace din țările care depind de importuri.

De asemenea, FAO, cu sediul la Roma, a publicat primele sale proiecții privind producția de cereale în 2022, estimând că producția mondială de grâu va crește la 790 de milioane de tone, de la 775,4 milioane în 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.