Primăria anunță că va aloca încă 15 milioane de euro pentru programul...

Primăria anunță că va aloca încă 15 milioane de euro pentru programul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte, alocă 15 milioane de euro în următorii doi ani pentru susținerea Programului național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”.

Potrivit proiectului de hotărâre care va fi dezbătut de consilierii locali în următoarea ședință în plen, „Municipiul Timișoara, în calitate de beneficiar al titlului de Capitală Europeană a Culturii și al premiului Melina Mercouri acordat de către Comisia Europeană, este principalul responsabil pentru îndeplinirea angajamentelor dosarului de candidatură și a condițiilor de acordare a premiului european”.

În aceste condiții, Primăria Timișoara se angajează să finanțeze cu suma totală de 15 milioane de euro Programul național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”: 6 milioane de euro în anul 2022 și 9 milioane de euro în anul 2023.

Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara are rolul de unitate centrală de coordonare a implementării Programului național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”, iar fondul alocat include și contribuția instituțiilor publice de cultură din subordinea Consiliului Local Timișoara la programul „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”: Teatrul German de Stat Timișoara, Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și Filarmonica „Banatul” Timișoara.

„Prin această alocare semnificativă de fonduri, Primăria Municipiului Timișoara își reafirmă angajamentul față de acest proiect și potențialul său pentru Timișoara.


Titlul este al orașului, motiv pentru care ne-am mobilizat să alocăm cât mai rapid aceste fonduri. Salutăm și fondul de 1,5 milioane de lei alocat în acest an de Consiliul Județean Timiș pentru acest program. De asemenea, Ministerul Culturii și-a asumat un angajament financiar de aproape 52 de milioane de lei, pentru următorii doi ani, din care circa 33 de milioane vor fi alocați prin Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, 11 milioane vor fi direcționați Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, iar 7 milioane de lei programului transversal de comunicare. Sperăm ca aceste fonduri să fie alocate cât mai rapid, iar ministerul să înțeleagă că nu mai sunt necesari pași birocratici suplimentari, întrucât Centrul de Proiecte a dovedit profesionalism și transparență în alocarea banilor publici. Nu mai avem timp de pierdut, contăm pe parteneriatul actorilor culturali și energia timișorenilor. Pornim împreună în «călătoria» promisă. Luminează orașul prin tine!”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.