Primăria Timișoara cere firmelor de construcții să salubrizeze zona șantierelor după finalizarea...

Primăria Timișoara cere firmelor de construcții să salubrizeze zona șantierelor după finalizarea lucrărilor

0
DISTRIBUIȚI

Municipalitatea se laudă că face progrese cu salubrizare stradală în Timișoara, dar praful produs de șantiere este în continuare o problemă.

Doar jumătate din cele 1.000 de străzi, câte sunt în Timișoara, sunt incluse în contractul de salubrizare încheiat de municipalitate cu firma Bratner.


Pentru restul, instituția va face comenzi separate. Angajații de la salubritate își vor desfășura activitatea în trei schimburi.

„Unii au remarcat că și în timpul zilei se văd utilaje de spălare a străzilor, vor lucra și în timpul zilei, nu doar în timpul nopții. Am semnat un act adițional prin care facem să lucreze compania Brantner în trei schimburi, inclusiv în timpul zilei, ca să creștem suprafața curățată. Am dublat comenzile  de suprafețe salubrizate. Ca să vedeți, în cifre ce înseamnă asta, cât de mult nisip și pământ am măturat, vorbim despre 1.000 de tone de la începutul anului. Aceasta arată cât de mult era de lucru, pentru că doar din o anumită parte din străzi e cuprinsă în contract”, a declarat, marți, Dominic Fritz.

O mare problemă o reprezintă, în continuare, rampele clandestine de gunoi. Și în cazul acestora este vorba tot despre aproximativ o mie de tone de deșeuri adunate.

„Ca o noutate, am început să cerem firmelor de construcții să salubrizeze zona după finalizarea lucrărilor. Acum dăm și amenzi. Pentru firmele care lucrează pentru primărie, asta se vede. La rețeaua de termoficare, firma de construcție plătește Brantner să muncească după ei. Așadar, nu toate utilajele pe care le vedeți lucrând în oraș sunt plătite de noi. Toți constructorii trebuie să înțeleagă că e obligația lor să facă curat după ei”, a mai adăugat edilul-șef al Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.