Primarul Fritz anunță că nu dă bani pentru cumpărarea de certificate CO2...

Primarul Fritz anunță că nu dă bani pentru cumpărarea de certificate CO2 la Colterm. Cum a reacționat când a fost întrebat dacă își asumă riscul ca timișorenii să rămână fără căldură și iarna viitoare

9
DISTRIBUIȚI

Subiectul „Colterm” este în continuare unul „fierbinte”, iar primarul Fritz consideră că dependența de societatea de termoficare este „o piatră legată de gâtul orașului”.

Întrebat, luni, dacă Timișoara riscă să fie amendată pentru că nu au fost achiziționate certificatele de poluare aferente anului trecut și se apropie termenul scadent și pentru 2022, primarul Dominic Fritz a răspuns că „noi ca oraș nu suntem pasibili de nicio amendă, ci societatea Colterm, care de exemplu acum e în insolvență. Colterm este, nu orașul, trebuie să terminăm cu această dependență să fie Colterm o piatră legată de gâtul orașului”. Unic acționar al societății de termoficare este însă Consiliul Local Timișoara, lucru menționat și de edilul-șef.

Primarul Timișoarei a mai precizat că municipalitatea a alocat bani peste limita legală doar ca să mențină un nivel de căldură în oraș, iar la robinete să curgă apă caldă.

„Nu există obligația Primăriei Timișoara de a achiziționa aceste certificate, este obligația Colterm.


Tocmai acesta este motivul de ce Colterm este în insolvență acum. Este o problemă a tuturor, dar nu este obligația primăriei”, a afirmat Dominic Fritz luni.

Întrebat de redactorul PRESSALERT.ro dacă își asumă conștient să nu plătească acei bani pentru certificate și la toamnă Timișoara să rămână fără apă caldă și căldură, edilul a evitat să ofere un răspuns direct.

„Mi-am asumat să dublez prețul gigacaloriei și să dau mai mulți bani decât permite Uniunea Europeană. Toate problemele Colterm nu pot fi rezolvate și cu siguranță nu cu bani din bugetul local. Prețul certificatelor verzi este cuprins în prețul dublat al gigacaloriei. Vom vedea la nivelul Uniunii Europene dacă această procedură viciată va continua și dacă UE își asumă continuarea acestei scheme în condițiile crizei energetice și de război”, a spus primarul Dominic Fritz.

Acesta a precizat că „în următoarea săptămână nu vom mai avea bază legală să dăm bani la Colterm”.

Potrivit lui Fritz, dacă societatea Colterm ar intra în faliment, primăria va primi o bucățică din suma dată care va fi primită sub formă de ajutor de stat.

9 COMENTARII

 1. Ma intreb, inca o data: omul acesta (d. fritz) este dement, in faza terminala, sau doar un simplu robot ce raspunde exclusiv ordinelor celor care l-au adus, de aiurea, si l-au „instalat” in functie???

 2. alta prosteala marca fritz/usr. colterm apartine de primarie. cand s-a dublat pretul la gigacalorie, cine a facut-o? colterm sau primaria? incep sa cred ca dezastrul provocat de useristi la colterm e intentionat.

 3. Curios este faptul ca fostul primar nu se foloseste de dreptul la replica atunci cand actualul primar este nevoit sa plateasca datoriile firmei de termofiacre acumulate in pe vremea fostului primar. De ce nu explica motivele amanarii platilor primariei conduse de el atunci? De ce oare?

  • A făcut Robu hoțiile lui, să răspundă, dar acum Fritz e primar și Fritz a luat amendă peste 100 milioane de lei care n-au legătură cu Robu. Lui Fritz îi plătim încălzirea dublu și ne-a ținut în frig iar acum, cu un tupeu incredibil mai pregătește încă o amendă. Se pare că vrea distrugerea Colterm. Încă o afacere/sursă de îmbogățire Usr?

 4. Este o inginerie financiara chestia asta cu certificatele verzi. Si pe factura de la curent electric platim certificate verzi, pentru ce ? Cine beneficiaza de banii astia , si unde se duc? Ca n-am vazut investitii in energie verde , care niciodata nu va ajunge la randamentul celorlalte existente. Cerem desfiintarea certificatelor verzi, n-avem nevoie de ele, sa vina speculantii de energie SRL-uri de apartament care n-au investit nimic , si sa ne faca preturi pentru buzunarele lor . Asta este marea liberalizare? Ha, cu eventuale investitii in energie verde din banii nostri? Opriti jaful secolului cu certificate verzi.

 5. Am convingerea ca misiunea lui in Timisoara e de a ne distruge orasul…cum gura mhathi de swab vrei sa indatorezii orasul cu inca 53 de milioane de euro cand sti bine ca nu poti sa te tragi pe cur cand vine vorba de certificate CO2 si asta la nivel European ..ia intreabati preteni din germania ei cat platesc pentru aceste certificate

 6. Pai dom’ primar, daca ai alocat bani peste limita legala, sa te intrebe Curtea de Conturi si DNA despre acest aspect. In plus, fiind la Colterm, am platit dublu si am stat in frig. Pentru cei care spun ca ne tin in brate pe astia care suntem la Colterm: diferenta dintre noi si voi e ca aveti avantajul de a plati ce consumati. Noi platim ce primim. Nu ma pot debransa sa-mi pun o centrala pentru ca nu ma lasa Colterm, ca as face-o maine. Asa ca, Fritz, plateste certificatele alea ca asa e legea noi. Trebuie platite!!

 7. „trebuie să terminăm cu această dependență să fie Colterm o piatră legată de gâtul orașului”?
  Adica incalzirea si apa calda pentru cetatenii Timisoarei reprezinta (in „mintea” gastii usr, in frunte cu Gauleiter-ul d. fritz) ” o piatră legată de gâtul orașului”?? Cat a mai ramas, oare, pana la aplicarea „solutiei finale”???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.