Dominic Fritz cere demisia Consiliului de Administrație al STPT și anunță că...

Dominic Fritz cere demisia Consiliului de Administrație al STPT și anunță că Timișoara va avea 44 de autobuze electrice, cu bani de la Ministerul Dezvoltării

2
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei se declară nemulțumit de activitatea Societății de Transport Public din Timișoara, care funcționează tot pe pierdere și acumulează foarte mult datorii.

Marți, la ședința Consiliului Local Timișoara, Dominic Fritz le va cere aleșilor să revoce mandatele membrilor Consiliului de Administrație al STPT.

În momentul de față, Consiliul de Administrație al STPT este format din Ligius-Cosmin Buboi (președinte), Nicolae Bitea, Avram Constantin Stănușoiu, Arsenie Juriță, Culiță Chiș, Balint Petrescu, Alin Călin Bătrîn și Darius Graur.

Potrivit lui Fritz, anul acesta Primăria Timișoara alocă 80 de milioane de lei pentru subvenții la STPT, care acoperă 85% din veniturile societății.


Deci doar 15% din buget este asigurat din vânzarea de bilete și abonamente.

„Tocmai pentru că transportul în comun este o prioritate vom achiziționa 44 de autobuze electrice, am dat vineri ordinul, în următoarele luni vor sosi, vin din Turcia cu bani de la Ministerul Dezvoltării. Scopul este ca până în 2025 să avem 45% dintre călătorii cu transportul în comun. Fie ne complacem în situația unui transport neperformant, fie luăm măsuri”, a afirmat Fritz.

Primarul Timișoarei a mai precizat că datoriile STPT au crescut foarte mult în ultimii ani, astfel că societatea are datorii istorice la ANAF de peste 90 de milioane de lei.

„O problemă evidentă este personalul, 65% dintre cheltuielile STPT sunt cu salariile și asta nu înseamnă că sunt pentru șoferi. Din 2018 au fost angajate 221 de persoane, iar majoritatea lucrează la birouri, ceea ce înseamnă 13 milioane de lei în plus ca salarii. Fostul director are dosar penal pentru promisiuni de angajare în schimbul unor favoruri politice. Este necesar ca lunga listă de gratuități să fie revizuită, dar trebuie să o facem în mod responsabil pentru că STPT depinde de aceste subvenții”, a mai declarat, luni, primarul Dominic Fritz.

2 COMENTARII

  1. Dreptate are domnul Bitea

    Au plecat unii pe care i-a dat el afara

    Apoi a angajat 20 sau 30 pe locul celor plecati

    De exemplu :

    La Directia Navala erau 4 sau 5 persoane incadrate la TESA si conducere ( anul 2017 sau 2018 )

    Acum sunt 10 sau 15 persoane

    Domnul Bitea chiar a favorizat ca cei care au pus umarul la sectie sa fie pur si simplu executati sau dati afara

    Exemplu : seful de sectie anii 2017 – 2019 ( era un mot cu 2 facultati tehnice ) acum plecat in Belgia ca director de executie in santier constructii … Om incapabil ??!!!

    Toata lumea serveste un capitan cu dublu rol ( salar la fel mare lung si lat ) care nu foloseste calculatorul decat daca joaca Solitaire sau alte jocuri specifice ….

    La Biciclete .. Domnul sef de sectie ( era din zona Brad ) a fost degradat si a ajuns sa fie trecut ca mecanic sau marinar stagiar si apoi a plecat de buna voie ….

    La sectii de tramvaie sau troleibuze au decolat efectiv oameni care stiau meserie

    Au fost avansati oameni dedicati partidului

    La sectia tramvaie pe unii iau surmenat si chiar au decedat la locul de munca din cauza conditiilor inumane de munca

    La sectii si birouri in partea de plimbat acte ( in special unele foarte fotogenice ca sa nu zica domn Ruset altceva )

  2. Atat timp cat aproape toti din consiliul de administratie sunt olteni, iar cei care sunt angajati prin birouri de-asemenea, STPT nu are nici o sansa. Chiar de ar avea un buget de 100 milioane euro, tot s-ar „scurge” in buzunarele oltenilor. Pentru ei orice institutie, regie, etc nu este decat o vaca de muls. Vin ocupa pozitiile de conducere, isi aduc apoi rudele, prietenii si „banii curg”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.